Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Good Food - Bad Food
Τι κοινό έχουν γάλλοι μικροβιολόγοι, τα εκατομμύρια των μετακινούμενων εργαζομένων της Βραζιλίας, το πειραματικό αγρόκτημα Vandana Shiva στην Ινδία και οι αγρότες του μεγαλύτερου βιολογικού αγροκτήματος του κόσμου στην Ουκρανία; Όλοι μοιράζονται έναν κοινό στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και την αποκατάσταση της ποικιλίας των σπόρων - για την προστασία του περιβάλλοντος και για υγιέστερα τρόφιμα.
Η γαλλίδα σκηνοθέτης Coline Serreau δείχνει -στο νέο ντοκιμαντέρ της- ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη δηλητηρίαση των εδαφών από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Και αντιστέκονται στο γεγονός ότι λίγες ασυνείδητες εταιρείες ελέγχουν τη προσφορά σπόρων στον κόσμο και εκβιάζουν την αγροτιά παγκόσμια. Στο «GOOD FOOD BAD FOOD» (καλά τρόφιμα-κακά τρόφιμα) - Κατευθυντήριες γραμμές για μια καλύτερη γεωργία" , συναντούμε συναρπαστικές προσωπικότητες, οι οποίες έχουν βρει ποικιλία λύσεων για την εξυπνότερη χρήση των περιορισμένων πόρων μας.
«Υπάρχουν ήδη πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί με σενάρια καταστροφής, θέλοντας να κάνουν κατανοητή την προειδοποίηση για αυτό που έρχεται. Είχαν τη θέση τους, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να στρέψουμε τη προσοχή μας στο γεγονός ότι υπάρχουν επίσης και λύσεις. Θα πρέπει να ακουστούν εκείνοι οι αγρότες, εκείνοι οι φιλόσοφοι και οικονομολόγοι, οι οποίοι με τις σκέψεις τους, όχι μόνο μας εξηγούν πως το κοινωνικό μας μοντέλο βυθίστηκε στην οικολογική, οικονομική και πολιτική κρίση-που σε όλους μας είναι γνωστή- αλλά εξετάζουν και εναλλακτικές λύσεις και τις εφαρμόζουν. "
Coline Serreau
Την ταινία την είδα μεταγλωτισμένη στα γερμανικά και είναι πραγματικά συγκλονιστική. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ στη διεύθυνση: http://www.google.de/search?q=good+food+bad+food&hl=el&rlz=1T4ADRA_elDE353DE354&prmd=ivns&source=univ&tbm=vid&tbo=u&sa=X&ei=xfmmTb_EMYv2sgb0xNmaCA&ved=0CDgQqwQ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου