Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η Δύση ετοιμάζεται για την Περσία;


Σαν ένα φαρμακερό φίδι έχει ξαμοληθεί η προπαγάνδα εναντίον της Περσίας. Έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει ατομική βόμβα, δηλώνει ο πρόθυμος επιστήμονας του ΙΑΕΑ.
Γνωστά, τα ξέρουμε, τα έχουμε εμπεδώσει. Έτσι κατέστρεψαν το Ιράκ και την Λιβύη, σειρά έχει η Περσία. Δεν με εκπλήσσει αυτή η πολιτική. Εκείνο που με εκπλήσσει είναι η ευπιστία του ανθρώπου. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του! Χειροκροτεί και αλλάζει τον επερχόμενο χαμό του.

Από on line έρευνα του Spiegel on line, επί 1497 ερωτηθέντων ψήφισαν 47% υπέρ της νομιμότητας ένός προληπτικού κτυπήματος του Ισραήλ εναντίο του Ιράν και μόνο 53 κατά.

Η μόνη λύση είναι το πάνω – κάτω και το μέσα - έξω

Σήμερα που όλα όσα ακούς είναι καθαρά ψέματα, αν θέλεις να βρεις την αλήθεια, να σκέφτεσαι το ανάποδο και θα βρεθείς πιο κοντά σ αυτήν.
Όταν λοιπόν η κουστωδία που κάθεται στην κορυφή του πλούσιου κόσμου μας, που τον κατάντησαν φτωχό και μίζερο, λέει πως σκέφτεται την ειρήνη, να ξέρεις πως προετοιμάζει τον πόλεμο, όταν μιλάει για την καταστροφή όπλων μαζικής καταστροφής, ετοιμάζεται να τα χρησιμοποιήσει, όταν μιλάει για την καταπολέμηση της φτώχειας ετοιμάζεται να την εξαπλώσει μέχρι την Αυλή της, όταν μιλάει για πράσινη ανάπτυξη ετοιμάζεται να κάψει τα δάση, όταν μιλάει για χρυσό ετοιμάζεται να σκορπίσει κυάνιο, όταν μιλάει για αγάπη ετοιμάζεται να φυτέψει το μίσος στις καρδιές ακόμα των περιστεριών, όταν μιλάει για ευημερία ετοιμάζεται να μας σύρει όλους στην πιο άθλια φτώχια.
Σ αυτή τη κατάσταση βοηθάει μόνο ένα: Αγνοείστε τους και κτίστε τον δικό σας κόσμο. Ας ξεσκονίσουμε όλοι μας το μυαλό μας και ας το μάθουμε να σκέφτεται ΑΝΑΠΟΔΑ!!!










Ένας κόσμος ανάποδα
Πολλά και ανάποδα πράγματα είδαμε
στον κόσμο αυτόν:
την αλεπού να κυνηγά τον λύκο
τον κλέφτη να τρέχει πίσω από τον δικαστή
τα πόδια να είναι επάνω
και το στόμα να πατά τη γη
τη φωτιά να σβήνει το νερό
τον τυφλό να διδάσκει γράμματα
να είναι τα βόδια πίσω
και ο ζευγολάτης να σέρνει το αλέτρι.

Στην όχθη ενός ανθρώπου
καθόταν ένα ποτάμι
ακόνιζε τα άλογο του
και πότιζε το μαχαίρι του

http://ange-ta.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου