Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ-πλουτοκρατίας-αστικών κομμάτων

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, με την πάλη τους, να δυσκολέψουν την κυβέρνηση, να αξιοποιήσουν τις δυσκολίες που θα συναντά, να την ανατρέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο λαός να συντομέψει το χρόνο παραμονής της πριν παρθούν νέες τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές, για να εκφραστεί εκ νέου αδυναμία στην αστική διακυβέρνηση, βελτίωση του συσχετισμού δυνάμεων, σε συσπείρωση με το ΚΚΕ για πιο ισχυρή λαϊκή αντεπίθεση. Χρειάζεται πρωτοφανέρωτη μεταστροφή, ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο ταξικός πόλεμος για τη λαϊκή - εργατική εξουσία θα δυναμώνει στις καθημερινές μάχες για την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Λύση υπάρχει. Ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική: «Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

http://www1.rizospastis.gr/

Σχόλιο:το ΚΚΕ καλεί σε ανατροπή της πραγματικά "μαύρης κυβέρνησης", αλλά δεν αναφέρεται σε συμμαχίες, μέτωπα, κυβέρνηση της αριστεράς κ.λπ., όπως προτείνει π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένει ότι η ενίσχυσή του στις εκλογές είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση. Για πόσο ακόμα οι οπαδοί του θα ακολουθούν αυτή τη γραμμή είναι άγνωστο. Πιθανά να γίνει ξαφνικά μέσα από ένα αποκαλυπτικό γεγονός και μέσα στο γενικότερο κλίμα της όλο και μεγαλύτερης απαξίωσης των υπαρχόντων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου