Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα ιχθυοτροφεία- τέρατα ξεσηκώνουν δημάρχους, αλιείς


«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζει, με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σαλαμίνας τη θεσμοθέτηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα ιχθυοτροφεία. Καλεί, δε, προσωπικά τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τους 8 βουλευτές της β'περιφέρειας Πειραιά να παρέμβουν άμεσα και να στρατευθούν στην ανάκλησή της, ειδάλλως θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι για την καταστροφή των περιοχών της νότιας Σαλαμίνας.
«Η μελέτη του χωροταξικού σχεδίου χρηματοδοτήθηκε από τις ίδιες τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας» σημειώνεται στο κείμενο, που υπογράφει ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής: «Ενώ η κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας περίμενε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η απερχόμενη κυβέρνηση δημοσίευσε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η καταστροφική για τη νότια πλευρά της Σαλαμίνας Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει εγκριθεί από τις 4/11/2011!». Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «η διυπουργική επιτροπή συνεδρίασε, μελέτησε κι ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ, μέσα σε μόνο μια ημέρα, ενώ αποδεδειγμένα το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες του και δεν εξέφρασε γνώμη».
Την ερχόμενη εβδομάδα κυοφορείται κάθοδος δημάρχων και αλιέων στην Αθήνα εξαιτίας του χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες από διάφορα σημεία της χώρας.

"Μπροστά σε αυτό το σκάνδαλο, το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μοιάζει παιχνιδάκι", καταγγέλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφερόμενος στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο παρά 5' της λήξης της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών. Ο κ. Δημητριάδης είναι μέλος στην εννιαμελή διοικούσα επιτροπή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στο Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, που αριθμεί πάνω από 90 φορείς-μέλη, μεταξύ των οποίων δήμοι, σύλλογοι, σωματεία.
«Ο όρος για τα 100 στρέμματα πρέπει ν' απορριφθεί και για λόγους αντικειμενικούς και για λόγους ηθικής τάξης», τονίζει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος. «Στη Θεσπρωτία έχουμε επαγγελματικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι μικρομεσαίου μεγέθους, οικογενειακές. Αντικειμενικά δεν μπορούν να γίνουν ιχθυοκαλλιέργειες σε μεγάλη έκταση και πολιτικά διαφωνώ με την ανάπτυξη τέτοιου είδους μονάδων»
Ισως το πιο σκανδαλώδες στοιχείο στη συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ότι οι 8 υπουργοί που την υπέγραψαν έλαβαν υπ' όψιν την υπ'αριθμόν 26/4-11-11, γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας. Ωστόσο, τέτοια γνωμοδότηση ποτέ δεν υπήρχε και γι' αυτόν το λόγο ο πρόεδρος του συμβουλίου υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι αυταπόδεικτο ότι τουλάχιστον έχει συντελεστεί το ποινικό αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε επίπεδο υπουργού ή υπουργών.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=327165

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου