Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έφτασε η στιγμή της πραγματικής ενημέρωσης από την Εφημερίδα «αντι(δρώ)» !!!

Η Εφημερίδα «αντι(δρώ)» διανέμεται δωρεάν και έχει στόχο την κατάρρευση του σάπιου συστήματος που κυβερνάει τους λαούς και δημιουργήθηκε για να συμβάλουμε όσο μπορούμε σ αυτό το στόχο, με το να διαδώσουμε αυτά που συμβαίνουν στην αυθεντική τους μορφή.

Διαπιστώσαμε ότι η επαρχία, διψάει να ενημερωθεί, να αφυπνιστεί, να οργανωθεί. Απευθυνόμαστε στο μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που δεν διαθέτουν Internet και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, η ενημέρωσή τους είτε είναι ανύπαρκτη, είτε είναι διαστρεβλωμένη μέσω TV..

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ενημερωτική φυλλάδα, 15νθήμερη, (όχι ηλεκτρονική) που κυρίως θα μοιράζεται στην περιφέρεια και που θα στοχεύει στα εξής:
α) ενημέρωση στον κόσμο που δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει (παγκοσμιοποίηση, καθεστώς τραπεζών κλπ)
β) ενημέρωση για τον κόσμο που ξέρει, αλλά θέλει να ενημερώνεται για τα δρώμενα
γ) στον ξεσηκωμό του κόσμου, στην αποβολή του φόβου στον οποίο τον έχουν εγκλωβίσει. Οι δυσκολίες είναι αρκετές όλοι το ξέρουμε αλλά επειδή ξέρω ότι όλοι έχουμε θέληση, πείσμα και κυρίως έναν κοινό στόχο, θα τις αντιμετωπίσουμε...

Tα τεύχη της ενημερωτικής φυλλάδας Αντι-πληροφόρησης ως αυτή την στιγμή :
1ο τεύχος
2ο τεύχος
3ο τεύχος
4ο τεύχος
Δεν κατευθύνουμε, δεν χρωματίζουμε, δεν επηρεάζουμε απλά ενημερώνουμε!!!
Η επιλογή, αξιολόγηση των θεμάτων και η τελική σύνθεση της φυλλάδας γίνεται από την Ομάδα Media που δημιουργήθηκε από Ομάδες Αγανακτισμένων πολιτών από όλη την Ελλάδα μέσα στο facebook.

Η Ομάδα Media, δημιουργήθηκε από τη σελίδα "Προώθηση συνεννοήσεων για κοινές δράσεις/αντιδράσεις" .

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η εφημερίδα, έχει δημιουργηθεί με τις προδιαγραφές για εκτύπωση offset (κλασσική τυπογραφική), και στο φυσικό μέγεθος του αρχείου...Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να τυπώσει σε σμίκρυνση το φύλλο, με άλλες τυπογραφικές μεθόδους (ψηφιακά, φωτοτυπία κλπ) πληροφορούμε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα ανάγνωσης λόγω αναγκαστικής σμίκρυνσης και των γραμμάτων. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν φέρουν καμία ευθύνη οι δημιουργοί της εφημερίδας. H media, τυπώνει μαζικά την εφημερίδα και διαθέτει σε όσους ενδιαφέρονται όσα τεμάχια θέλουν, με μικρό κόστος, αφού έχει πετύχει μία πολύ καλή τιμή εκτύπωσης (0,05 ευρώ/τεμάχιο δηλαδή 5 Ευρώ τα 100 φύλλα).Η διανομή και το κόστος καλύπτεται αποκλειστικά από τους ίδιους εθελοντές της Ομάδας μας!!!
Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν παραγγελίες και να γίνουν μέλη της δράσης αυτής, να επικοινωνούν με την Ομάδα Διανομής της εφημερίδας).

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΝΤΙΔΡΩ"

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη πνοή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

Οι πρόγονοί μας ευτυχώς δεν είχαν τηλεόραση.. Ας την κλείσουμε κι εμείς και ας θυμηθούμε τι είπαν .. Και καλή Λευτεριά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου