Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Wall Street Journal:Οι ελπίδες της Ελλάδας για επιμήκυνση της αποπληρωμής εξανεμίζονται

«Η Ελλάδα χάνει τις ελπίδες της για παράταση της αποπληρωμής του δανείου», αναφέρει ρεπορτάζ των Costas Paris και Alkman Granitsas στη Wall Street Journal.
Παρά την επιθυμία του Γ.Α.Π. για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ορισμένα μέλη της Ε.Ε. είναι αντίθετα. Η έλλειψη αξιοπιστίας που συνεχίζει να έχει η Ελλάδα, η αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, αλλά και οι ανησυχίες για εξάπλωση της κρίσης στην Ευρώπη, οδηγούν την Ε.Ε. να κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.
"Εάν δεν εκπληρώσουμε τους στόχους για το 2011 δεν πρόκειται να μας δοθεί καμία χάρη. Το ΔΝΤ και η κυβέρνηση πιστεύουν ότι η παράταση θα μας προσφέρει μία ανάπαυλα, αλλά χώρες όπως η Γερμανία το απορρίπτουν", δήλωσε κυβερνητική πηγή στους παραπάνω δημοσιογράφους.
Στη συνέχεια το ρεπορτάζ:
«Αυτό που αυτοί οι μύωπες δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι η όλη η ιδέα είχε σκοπό να δώσει στη χώρα αρκετό χρόνο για να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της και την αξιοπιστία στις αγορές. Αποδεικνύεται όμως ότι οι όροι είναι τόσο αυστηροί που δεν μπορούν να εκπληρωθούν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Η Ελλάδα ούτε και τις καλές μέρες δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο από τις αγορές που τότε την εμπιστεύονταν»...
«Επιπλέον, οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι προσδοκίες που έχει η τρόικα από την Ελλάδα είναι μη ρεαλιστικές. Και αυτό αποτελεί έναν ακόμα σοβαρό λόγο γιατί οι αγορές δεν έχουν ακόμα πεισθεί ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποτρέψει μία χρεοκοπία», σημειώνει και καταλήγει τονίζοντας ότι «η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση και ότι αυτοί που εμποδίζουν τώρα την παράταση της αποπληρωμής, εάν δεν θέλουν να χρεοκοπήσει ένα κράτος της ευρωζώνης και να διακινδυνεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ένωσης, τότε θα πρέπει να είναι πιο γενναιόδωροι και να αφήσουν κατά μέρος την πολιτικολογία».
Πηγή: tvxsteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου