Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

«Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ,

Αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη δυνατότητα, παρακαλώντας, χειροκροτώντας, βοηθώντας, πληρώνοντας εξ ιδίων, ανεχθήκαμε και την προσβολή ακόμη της προσωπικότητας μας, καταπίνοντας την ταλαιπωρία από αρμοδίους και αναρμοδίους και αφού μας εκμεταλλευτήκαν με τον πιο αισχρό τρόπο, μας κορόιδεψαν και μας πίκραναν, τώρα άρχισαν να μας επιβάλουν και πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων στους εθελοντές μας. Παρά την προσπάθειά μας, να αποσοβήσουμε τέτοια γεγονότα, διαπιστώσαμε συμπεριφορά, σαδιστική - χωροφυλακίστικη, απαράδεκτη και απογοητευτική για το εθελοντικό μας κίνημα, αγανακτισμένοι από την συντεχνία των Στρατηγών της Π.Υ. Αηδιασμένοι από την συμπεριφοράς της Τροχαίας, την αδυναμία του Υπουργείου να μας απαλλάξει από τέτοια γεγονότα, το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ, που είναι το 30% των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, με 53 Πυροσβεστικούς Σταθμούς 438 πυροσβεστικά οχήματα, 3500 Εθελοντές Πυροσβέστες και λειτουργεί σύμφωνα με τεχνογνωσία που μας παρασχέθηκε από την Αυστρία την Γερμανία και την Ελβετία και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνει την απόφαση του Πρ. του Δ.Σ., σχετικά με απεργία πείνας από τη Δευτέρα, 22.11.2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε όλα αυτά, με αίτημα, τη συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την επίλυση προβλημάτων θεσμικών που θα αποδώσουν μόνο κέρδη στη Χώρα και την Οικονομία.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ».
Αναδημοσίευση από το: http://www.biozo.gr/node/365

Σχόλιο: Προσφέρουν εθελοντικά όλο τους το «είναι» για να λυτρώσουν τους πνεύμονες πρασίνου κάθε καλοκαίρι στην πύρινη λαίλαπα.
Αντί για «ευχαριστώ», το κράτος τους παραδίδει στην τρέλα της χωροφυλακίστικης νοοτροπίας και της κραταιάς ελληνικής γραφειοκρατίας.
Αφού τους εκμεταλλεύτηκαν κατα καιρούς με τον πιο αισχρό τρόπο και τους κορόιδεψαν, τώρα άρχισαν να τους επιβάλουν και πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων !!!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νίκος Σαχινίδης ξεκίνησε απο 22.11.2010 απεργία πείνας.
Το ίδιο ζήσαμε με τη γραφειοκρατία και στον Αγιο Βλάσιο, με τον τοπικό σύλλογο και την ομάδα πυροπροστασίας να προσπαθεί πάνω από ενα χρόνο να "νομιμοποιήσει" ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, το οποίο σημειωτέον ήταν δωρεά ιδιώτη και όχι από την πολιτική προστασία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου