Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολώνια
γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό . Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει.
Τις 2 βδομάδες των εορτών πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) και κέρδισαν 2 εταιρείες γερμανικών
συμφερόντων. Την ίδια στιγμή πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου ημέρας Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . Εάν αυτό ήταν αντίστροφα τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά με τους εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!
Αυτό είναι απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασίασέ το Χ 5.000 ή 10.000 για να δεις τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.
Και όλα αυτά γιατί οι έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνική άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πολύ χαίρομαι γιά τίς σπουδέες σου πληροφορίες,όσον άφορά καί όχι μόνο τά μανιτάρια.Άκου φορμόλη καί χλωρίνη !Καί έχω φάει μερικά άπό αύτά,τά ασπρουλιάρικα.Καλά,έδώ δέν γίνεται κάποιος έλενχος,έτσι τ'άμολάνε σάν άδέσποτα ?Βρέ τί τραβάμε,άλλά έχουμε καί κάποιους νά τά μαρτυράνε,καιρός είναι πιά,νά καταλάβουν,ότι ξυπνάμε,καί δέν μπορούν νά έκθέτουν τήν ήγεία τόσων,άσχέτων στά θέματα αύτά.Εύχομαι,δύναμη καί κουράγιο,στούς Άνθρώπους πού νοιάζονται,γιά τό κοινό καλό !
ΑπάντησηΔιαγραφή