Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ: TI ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIKHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το πήρα με το ταχυδρομείο και δεν είχε την πηγή(την οποία δεν έψαξα, αλλά νομίζω ότι ισχύει):

Aν συσχετίσουμε αυτά που λέει η επικεφαλής της λογιστικής υπηρεσίας της Commission με τις καταγγελίες της Γεωργαντά και των υπόλοιπων μελών της ΕΛΣΤΑΤ που την συνεπικουρούν, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΤΗ!!!

Συνέντευξη της Marta Andreasen, που τώρα είναι ευρωβουλευτής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Κανάλι Russia Today.
H Marta Andreasen ήταν πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής επί κεφαλής της λογιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).
Eνώ ήταν σε εκείνο το πόστο, προειδοποίησε για ελαττώματα του λογιστικού συστήματος που όπως είπε, το έκαναν τρωτό στις απάτες...

Ε: Ήσασταν επιφυλακτική όσον αφορά την ιδέα της ΕΕ όταν ξεκινήσατε στη θέση της επικεφαλής του λογιστικού τομέα της Commission;
A: Όχι δεν ήμουν επιφυλακτική, κι η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι το project της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα project συνεργασίας. Νόμιζα ότι μοιράζονταν λύσεις μεταξύ τους τα διάφορα κράτη-μέλη. Και για το λόγο αυτό ένοιωθα ότι ήταν μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέρος αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι επίσης τιμή να είμαι μέρος της διοικητικής μεταρρύθμισης που ήταν εν εξελίξει.

Ε: Tι ανακαλύψατε που σας έκανε να αλλάξετε γνώμη;
A: Aνακάλυψα ότι δεν είχαν καθόλου τον έλεγχο των πληρωμών που έκαναν από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικά δεν ρωτούσαν αν οι χρηματοδοτούμενοι άξιζαν της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν είχαν τα απαραίτητα προσόντα. Κι εγώ ήμουν υπεύθυνη για την υπογραφή εκείνων των πληρωμών. Για τον λόγο αυτό είχα την μεγαλύτερη ευθύνη και νόμιζα πως έπρεπε να ξέρω αν πληρώνω το σωστό άτομο και για τον σωστό σκοπό. Αλλά αυτοί δεν νοιάζονταν, κι ούτε μου επέτρεψαν να κάνω αλλαγές ώστε να μπορέσουμε να δούμε εάν γίνονταν οι κατάλληλες πληρωμές.

Ε: Γεγονός είναι πως απολυθήκατε επειδή κρούσατε τον κώδωνα του κινδύνου. Noμίζετε πως έχει κάτι αλλάξει από τότε;
Α: Όχι, δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Τώρα είμαι στην επιτροπή ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου που επιβλέπει τις πληρωμές που γίνονται από τον προϋπολογισμό. Κι επίσης συμμετέχω και της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που επιβλέπει τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού. Και διαπιστώνω ότι και στις δυο επιτροπές δεν έχουν κανένα σεβασμό για τα χρήματα των φορολογουμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δεν βλέπω να έχουν γίνει θεμελιώδεις αλλαγές. Κάθε λογικός άνθρωπος στον έξω κόσμο πάντα θέλει να ξέρει για κάθε πληρωμή που κάνει σε ποιόν πηγαίνει και για ποιόν λόγο. Αυτά τα ερωτήματα δεν τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά η λύση είναι να κατηγορεί τα κράτη-μέλη...

Ε: Noμίζετε ότι οι Βρυξέλλες μπορούν να αλλάξουν, υπάρχει προθυμία να κάνουν τέτοιους ελέγχους;
A: Όχι, δεν νομίζω ότι έχουν καμμία προθυμία να συμμαζέψουν αυτές τους τις πρακτικές, επειδή έχουν διαφορετική ατζέντα, δηλαδή θέλουν να προωθήσουν το project της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για να προωθήσουν αυτό το project,θέλουν να μπορούν να παίρνουν τα χρήματα και να τα δίνουν στους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν το project, κι όχι στους ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για τη σωστή χρήση των χρημάτων, ούτε στους ανθρώπους που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να αναπτύξουν την οικονομία του κάθε συγκεκριμένου κράτους-μέλους, αλλά μόνο στους ανθρώπους που προωθούν την ιδέα του project της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ε: Bρισκόμαστε σε εποχή λιτότητας τώρα, και τα κράτη-μέλη σε όλη την Ευρώπη κάνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες τους. Υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάνουν κι οι Βρυξέλλες το ίδιο;
A: Φυσικά και όχι. Ξέρετε, χθες τη νύχτα, στην επιτροπή προϋπολογισμού, μας πήρε 6 ώρες να επικυρώσουμε τον προϋπολογισμό του 2012, και ζητούσαν αυξήσεις άνω του 4%. Εγώ ζητούσα μειώσεις (των αποδοχών των μελών της Ευρωβουλής, των επιτροπών, της Επιτροπής κλπ) λέγοντας πως πρέπει να μειώσουμε τουλάχιστον τις αποδοχές των ευρωβουλευτών, και δεν το δέχθηκαν. Ξέρετε, βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης, και οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης νομίζουν ότι ο προϋπολογισμός της δεν έχει καμμία σχέση με την κρίση, αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Την Ελλάδα την φέρανε στη ζώνη του ευρώ ενώ δεν πληρούσε τα απαιτούμενα για να μπει στη ζώνη του ευρώ. Τώρα ο κόσμος λέει ότι η Ελλάδα είπε ψέμματα. Ίσως να είπε ψέμματα στους λογιστικούς της λογαριασμούς, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα γραφείο στατιστικής, την ΕUROSTAT. Όφειλαν να εξετάσουν τα νούμερα, αλλά δεν τα εξέτασαν. Τηρούσαν απόλυτη σιγή... Δέκα χρόνια αργότερα συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αλλά ενώ έχουν 1000 ανθρώπους που δουλεύουν για τη EUROSTAT δεν έκαναν τίποτα. Και κάτι άλλο. Ο προϋπολογισμός χρησιμοποιήθηκε για να αναπτυχθούν οι οικονομιες των χωρών που εμπαιναν στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα πήρε 60 δισεκατομμύρια λίρες αγγλίας τα τελευταία 20 χρόνια από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ερώτημα είναι, που πήγαν τα χρήματα.

Ε: Oι Ευρωπαϊκές χώρες περιμένουν το χειρότερο, βασικά, αλλά αυτό που έχουν κατά νου οι Ευρωαρχηγοί είναι να φέρουν δια της βίας μεγαλύτερη χρηματιστική ένωση υπό το πρίσμα της οικονομικής κατάρρευσης που φαίνεται πως είναι μέτρο απελπισίας. Ποιος θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη εάν η ευρωπαϊκή ένωση δεν καταρρεύσει, και παραμείνει ενωμένη;
A: Noμίζω οι γενικοί διευθυντές κι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες θα κερδίσουν τα περισσότερα. Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διαφημίζουν και προωθούν το project της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο αυτοί οι ίδιοι θα έχουν όλη την εξουσία, και θα είναι υπεράνω όλων των κρατών-μελών.

Ε: Kαι τέλος, αισθάνεστε δικαιωμένη για τις αμφιβολίες σας τώρα;
A: Eίναι λυπηρό, αλλά νοιώθω δικαιωμένη, γιατί αν οι άνθρωποι με είχαν ακούσει κι είχαν ανταποκριθεί στους ισχυρισμούς μου δέκα χρόνια νωρίτερα ίσως να μην είχε συμβεί αυτό. Για το λόγο αυτό, ναι, νοιώθω δικαιωμένη, αλλά είναι λυπηρή δικαίωση γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. .. --

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου