Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΜΒ ΒΟΛΟΥ

Η ζημιά με τη δυσφήμιση της περιοχής σε όλα τα ΜΜΕ έχει ήδη γίνει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Δήμαρχου να υποβαθμίσει το ζήτημα κατόπιν εορτής, με τις τελευταίες του δηλώσεις(10 Ιανουάριου) μιλώντας αυτή τη φορά για μικρή μόλυνση. Φαίνεται πάντως αποφασισμένος να συνεχίσει την τακτική της μόνιμης χλωρίωσης των νερών αλλά και της απαξίωσης των χωριών μας χρησιμοποιώντας το νόμο κατά βούληση, παρανομώντας ασύστολα και παραπληροφορώντας.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ (Υ2/2600/01) ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ γιατί ενώ αυτός ορίζει ως όριο μόλυνσης το (0) για τα κολοβακτηρίδια, τους εντερόκοκκους και τα e-coli, άφησαν κατά μέρος την Υγειονομική Διάταξη που αφορά την απολύμανση του πόσιμου νερού (ΥΜ/5673/57), η οποία εξαιρεί τις κοινότητες με λιγότερους από 3000 κατοίκους από την υποχρεωτική μόνιμη χλωρίωση.
ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ , διότι ενώ ο νόμος επιβάλλει την άμεση κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των δειγμάτων, αυτοί τα έδωσαν στη δημοσιότητα μετά από ένα περίπου μήνα.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ, γιατί μιλούσαν για σοβαρή μόλυνση του πόσιμου νερού στην περιοχή και για κίνδυνο της υγείας των επισκεπτών και των κατοίκων , κάτι που δεν προκύπτει από τα αποτελέσματα των δικών τους αναλύσεων. Σημειώνεται ότι τρία δείγματα από την Πορταριά είχαν μηδενική σε όλα μόλυνση όπως και το δείγμα από τις Σταγιάτες. Οι αριθμοί δεν δικαιολογούν την επιθετικότητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση και την οικονομική και ψυχολογική ζημιά που έχουν προκαλέσει στην περιοχή.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ, γιατί υποστήριξαν ότι η μόνιμη χλωρίωση ήταν αναγκαία επειδή βρήκαν μολυσμένα νερά. Την εργολαβία όμως την είχαν αποφασίσει πριν από ένα χρόνο όταν δεν είχαν αναλάβει ακόμη την ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.
Η εγκατάσταση μόνιμης χλωρίωσης αστικοποιεί τα χωριά μας και τους αφαιρεί τις όποιες δυνατότητες επιβίωσης υπάρχουν, αφού το νερό του Πηλίου αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να φροντίζει για την διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών των νερών της περιοχής και όχι για την αλλοίωση τους.
ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ όταν δηλώνουν πως θα φροντίσουν να εφαρμόσουν ανώδυνη μέθοδο απολύμανσης με μια άλλη φυσικά εργολαβία, αφού υλοποιήσουν την εργολαβία των 2000000 ευρώ για να μας ποτίσουν χλώριο.
ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΧΛΩΡΙΟ όπως και τους κατοίκους της πόλης, το οποίο ανάμεσα στα άλλα προκαλεί: νευρικές παθήσεις, γεροντική άνοια, προβλήματα γονιμότητας, αποβολές, αρτηριοσκλήρυνση, δερματοπάθειες, καρδιοπάθειες, διάφορα είδη καρκίνου, κ.α.!!! Αυτοί είναι οι λόγοι που στην κεντρική Ευρώπη, στο Παρίσι , στο Άμστερνταμ, στο Μόναχο και σε εκατοντάδες άλλες πόλεις η χλωρίωση έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Προστασία της υγείας μας σημαίνει πρωτίστως συστηματικό καθαρισμό και συντήρηση δεξαμενών και δικτύων , άμεσο εντοπισμό των εστιών μόλυνσης και αποκατάσταση και όχι χλωρίωση και αδιαφορία που αποτελεί πάγια πρακτική της ΔΕΥΑΜΒ χρόνια τώρα στο Βόλο.
Η προτροπή του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΜΒ να συνηθίσουμε τη γεύση του χλώριου αποτελεί ύβρη στους κατοίκους των χωριών μας που πολύ γρήγορα εισέπραξαν το αντίτιμο της συμμετοχής στον Καλλικράτη: χλώριο και υποτίμηση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εγκατάλειψη των σχεδίων για μόνιμη χλωρίωση και τον σεβασμό απέναντι στους κατοίκους, την ιστορία και τη φύση των χωριών του Πηλίου και θα διεκδικήσουμε όποια έννομα δικαιώματα προκύπτουν από τη βλαπτική διαχείριση της υπόθεσης από την ΔΕΥΑΜΒ.
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 19:30, στην καφετέρια «Πανσέληνος» στο Κατηχώρι, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα την χλωρίωση και τις βλαπτικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου καλούμε σε συνέλευση τους κατοίκους των χωριών μας σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΑΣ

Κάτοικοι Πορταριάς, Κατηχωρίου και Σταγιατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου