Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η BASF ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

"Η ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ΄΄

Η Basf, πρωτοπόρα παγκοσμίως στη χημεία, ανακοίνωσε ότι σταματάει την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση νέων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, που προορίζονται
για την Ευρώπη, λόγω της άρνησης πολλών χωρών να τα αποδεχθούν.
Αυτό προκύπτει από μια ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου. ΄΄Είμαστε σίγουροι ότι οι
πράσινες βιοτεχνολογίες θα είναι σημαντικές για τον εικοστό πρώτο αιώνα, αλλά σήμερα δεν είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των καταναλωτών, των γεωργών και των πολιτικών
σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Basf. Και συνεχίζει η
ανακοίνωση, ΄΄για το λόγο αυτό δεν έχει αξία -σε οικονομικό επίπεδο- να συνεχίσουμε τις επενδύσεις σε προϊόντα τα οποία θα πρέπει να καλλιεργούνται αποκλειστικά γι’ αυτές τις αγορές΄΄.
Η Basf Plant Science θα σταματήσει να καλλιεργεί τη γενετικά τροποποιημένη πατάτα
Amflora, η οποία εγκρίθηκε στην Ευρώπη το 2010 και ΄΄θα επικεντρωθεί σε αγορές λιγότερο καχύποπτες στα βιοτεχνολογικά προϊόντα, όπως είναι η Βόρειος και Νότιος Αμερική και η Ασία΄΄.
Αποφασίστηκε ότι η γενική διεύθυνση της Basf Plant Science θα μεταφερθεί μέσα στα δύο
επόμενα χρόνια από τη Limburgerhof της Γερμανίας στις ΗΠΑ, στη Raleigh της Βόρειας
Καρολίνας. Η απόφαση αυτή θα κοστίσει τη θέση σε 140 εργαζόμενους, οι οποίοι θα
μειωθούν από 157 σε 11 εργαζόμενους.
Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την αίτηση για έγκριση των ποικιλιών πατάτας Amadea, Modenae Fortuna, που έχει υποβάλλει στην ΕΕ.
www.engene.gr

Σχόλιο:κρίμα γιατί η εταιρεία τόσο καιρό προσπαθούσε για το καλό των ευρωπαίων καταναλωτών και γεωργών. Μα τόσο αχάριστοι άνθρωποι αυτοί οι ευρωπαίοι; Δεν πειράζει όμως και τόσο, γιατί η εταιρεία μπορεί να φροντίσει για το καλό των ανθρώπων σε άλλες ηπείρους. Κακό του κεφαλιού τους κάνουν οι ευρωπαίοι αφού θα χάσουν-προσέξτε πως το τονίζει-και 140 θέσεις εργασίας.
Το κεφάλαιο ξέρει και άλλα μονοπάτια για να κερδίζει. Να δούμε όμως αν οι γ.τ. ποικιλίες της θα γίνουν αποδεκτές εκτός Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου