Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

Η Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ) παρουσιάζεται ως μία υπηρεσία στους Ευρωπαίους πολίτες και ως απλή στην εφαρμογή. Όμως, μία προσεκτική εξέταση στις πρακτικές μεθόδους της αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκανδαλώδη περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων ως προς την απόκτηση και χρήση των θεραπειών που επιλέγουν για την υγεία τους.

Ενώ οφελεί τους πολίτες για την παροχή πληροφοριών ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούνταν εώς τώρα ελεύθερα, χάρη σε μία συγκεκριμένη μέθοδο έρευνας, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην ανταποκρίνονται απαραίτητα στις ανάγκες των ατόμων και εικάζουν ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα για την απόκτηση ακριβών και ωφέλιμων πληροφοριών. Αυτό ισοδυναμεί με την αποδοχή μόνο μίας θρησκείας ως αποδεκτή πηγή αλήθειας.

Το κόστος και οι διαδικασίες που απαιτούνται από την ΚΟΠΦΠΦΠ δεν είναι αντιμετωπίσημα από τους μικρούς κατασκευαστές, οι οποίοι είναι και οι κύριοι προμηθευτές των φυτικών προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις πολυεθνικές εταιρίες, γεγονός που περιορίζει τελικά την πρόσβαση του ατόμου στην ποιότητα και την επιλογή σε φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα.

Με την ΚΟΠΦΠΦΠ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπερβεί και περιορίζει αυστηρά τα άγραφα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου ως προς την επιλογή και την πρόσβαση σε μεθόδους για την διαχείρηση της υγείας του. Είναι ένας επικίνδυνος σφετερισμός των πολιτικών δικαιωμάτων που προϋποθέτει ότι το άτομο στερείται της ικανότητας σωστών αποφάσεων για την ίδια την υγεία του. Η αυτοδιάθεση σε θέματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εγγενές πολιτικό δικαίωμα και η ΚΟΠΦΠΦΠ το καταργεί.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44349:2012-01-23-120000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1kMcalBvK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου