Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

΄Ερχονται οι διοξίνες πάλι

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις διοξίνες στη Γερμανία. Υπεύθυνη για το διατροφικό σκάνδαλο είναι η μεγάλη γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsh που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια χημικά λίπη τα οποία προορίζονταν για βιομηχανική χρήση για να παρασκευάσει ζωοτροφές. Αναφέρεται μάλιστα ότι η εταιρεία αγόραζε υπολείμματα χημικού λίπους από μία μονάδα παραγωγής βιοντίζελ.
Αρχικά, οι αρχές της Γερμανίας έκαναν λόγο για 527 τόνους χημικού λίπους μολυσμένου με διοξίνη που αναμίχθηκε με ζωοτροφές. Στη συνέχεια ανέβασαν την ποσότητα σε τρεις χιλιάδες τόνους που παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών, με την κρατική τηλεόραση να επικαλείται τώρα έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών ότι οι ζωοτροφές με την καρκινογόνο ουσία μπορεί να φθάνουν τους 150 χιλιάδες τόνους.
Περισσότερες από 4.700 φάρμες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία, έχουν κλείσει και το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας αναγκάσθηκε να ανακοινώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Στο μεταξύ η υπόθεση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις εμπλέκοντας και άλλες χώρες. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε χθες πως αριθμός αβγών που ενδεχομένως είχαν επιμολυνθεί εξήχθη, μέσω Ολλανδίας, στη Βρετανία. Συνολικά πρόκειται για 14 τόνους αβγών που χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτες ύλες για την παραγωγή γλυκισμάτων, μαγιονέζας και άλλων τροφίμων. Αν τα μολυσμένα γερμανικά ζωϊκά προϊόντα έχουν καταναλωθεί και στην Ελλάδα; Γιατί όχι, αφού η διακίνησή τους είναι δεδαλώδης και ανεξέλεγκτη στα πλαίσια της ΕΕ και σιγά μην έχει τη δυνατότητα να τα εντοπίσει ο ΕΦΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου