Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

"Κυβερνητικό" ριάλιτι για τον ιδιωτικό τομέα!

Από το http://apolakaimesasola.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html:

Ο ένας διατείνεται πως δεν έγινε ποτέ συνάντηση και μετά το διόρθωσε σε συνάντηση-συμφωνία. Ο άλλος λέει ότι δεν πιστεύω να είδα...όνειρο. Ο τρίτος ισχυρίζεται πως δεν νομίζει να "κάνουν τα μάτια του...πουλάκια". Όλοι πάντως έχουν μία σταθερά: Είναι αποφασισμένοι για τις επερχόμενες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα, αφού η Τρόϊκα, το έχει βάλει ως όρο για την επόμενη δόση και την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.
Αυτό που δεν μας λένε, ούτε οι εργοδότες, ούτε οι εργατοπατέρες, ούτε η Τρόϊκα αλλά πολύ περισσότερο η κυβέρνηση είναι, ποιός έχει δώσει την σύμφωνη γνώμη να συζητούν για κάτι τόσο σημαντικό, με τόσο μεγάλη αφέλεια(;), ανωριμότητα(;), έλλειψη σοβαρότητας(;), όπως θέλετε πέστε το και να μαθαίνουμε από τις ειδήσεις και τις εφημερίδες για αυτές τις συναντήσεις, που θα επηρεάσουν τόσο πολύ κόσμο.
Εκτός και αν...
Όχι δεν μπορεί; Ή μήπως έχουμε φτάσει ως εκεί και δεν το είχαμε πάρει είδηση;
Έγινε το εργασιακό ένα άλλο "ριάλιτι" με μεγάλους παίκτες τους "κοινωνικούς εταίρους", τους δημοσιογράφους των ειδήσεων σε ρόλο "παρουσιαστών" και τους εργαζόμενους σε ρόλο "όποιος σωθεί, θα είναι αυτός που θα έχει καλύτερη στρατηγική" ή "κάντην τουμπεκί και πες και δόξα τω Θεώ;"
Καλώς ήλθατε στο "Κυβερνητικό" ριάλιτι: "Μείωση ή απόλυση; Εσύ αποφασίζεις, εμείς θα στα πάρουμε ούτως ή άλλως"


Εντωμεταξύ: ρήξη στο συνδικαλιστικό δεκανίκι της κυβέρνησης έγινε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ. ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση αποχώρησαν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, "καταγγέλλοντας, παράλληλα, τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλο για τους χειρισμούς του σχετικά με το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου