Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται η αστυνομία τροφίμων! Παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!


Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση για τον κώδικα Αλιμεντάριους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ( http://topikopoiisi.blogspot.com/2010/06/o.html).
Στον κώδικα αυτό του Π.Ο.Υ. ανάμεσα σε πολλά στάνταρς και οδηγίες υπάρχει και η "Vitamin and Mineral Guideline (V.M.G.) που επιτρέπει μόνο πολύ χαμηλές δόσεις βιταμινών και μετάλλων, ώστε να κάνει τα θρεπτικά συστατικά των φυσικών τροφών παράνομα.
Τώρα δεν φθάνει αυτό. Στις ΗΠΑ προωθείται ο νόμος "S 510". για τον "εκσυγχρονισμό των τροφών" ,σύμφωνα με τον οποίο, οι Αμερικανικές φάρμες και οι τροφές γενικά θα μπουν κάτω από τον έλεγχο των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Αμύνης, προκειμένου να ελέγχουν μην γίνει κάποια μόλυνση.
Έρχεται λοιπόν η αστυνομία τροφίμων! Παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!
Ενάντια στον νόμο είναι οι μικρές ενώσεις καλλιεργητών, οι ερασιτέχνες καλλιεργητές και οι αγρότες, και υπέρ του νόμου, είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σπόρων, φαρμάκων και δημητριακών. Είναι ένας νόμος που σχεδιάστηκε στα μέτρα των πολυεθνικών, γιατί περιέχεται επίσης η αφαίρεση του δικαιώματος καθαρισμού, διατήρησης και αποθήκευσης σπόρων,χωρίς πιστοποίηση, δηλαδή αν δεν είσαι εταιρεία.
Οι μεγάλες αυτές πολυεθνικές έχουν τα δικά τους λόμπι και επηρεάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, γιατί άτομα τα οποία εργάζονταν π.χ. για την Monsanto έχουν τώρα θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, ή στο Υπουργείο Τροφίμων και Φαρμάκων
Τι πιο φυσικό από το να παράγεις την ίδια σου την τροφή; Το να παράγεις την τροφή σου θα έπρεπε να είναι τόσο φυσικό, όσο και το να τρως την τροφή σου. Χρειαζόμαστε αποκεντροποίηση του αποθέματος τροφών και όχι συγκεντρωτισμό . Αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να κάνουν ότι μπορούν ώστε να εξασφαλίζουν τις πατέντες και να μονοπωλήσουν και να ελέγξουν την διανομή τροφίμων, γιατί θέλουν περισσότερα κέρδη. Αυτός ο νόμος και η πολιτική που τον προωθεί, αποτελούν φασισμό και οδηγεί στην καταστροφή της κάθε μορφής εναλλακτικής οικονομίας, που -ειδικά στη σημερινή κρίση- θα είναι απαραίτητη για την επιβίωση μεγάλου ποσοστού ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και την Αμερική.

1 σχόλιο:

  1. Πηγή: http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/11/blog-post.html
    Νόμος για απαγόρευση σπιτικού κήπου στις ΗΠΑ.
    Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
    Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
    Οποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
    Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
    Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.
    "Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας."
    Τόμας Τζέφερσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή