Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Προς την Υπουργό Παιδείας: "Είστε άσχετη και επικίνδυνη! Ντροπή σας!"

Έλαβα με μαίηλ και αναρτώ την καταγγελία μαθήτριας.
Τα σχόλια δικά σας!!!
Το όνομά μου είναι Μυρτώ και ζω σε μία μεγάλη πόλη της περιφέρειας - τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του site σας, αλλά δεν επιθυμώ την δημοσιοποιήση τους. Είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου και ετοιμάζομαι φέτος να δώσω Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αρχιτεκτονική Σχολή.
Οι γονείς μου πέρυσι τέτοια εποχή μου έδωσαν την Πολυτέλεια να επιλέξω αν θέλω να σπουδάσω στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. "Ετσι κι αλλιώς για να σπουδάσεις στην Αθήνα, θα δώσουμε περισσότερα λεφτά απ' ότι π.χ. στη Γαλλία", μου εξήγησαν. Εγώ όμως ήμουν απόλυτη:
Θα αγωνιστώ για να καταφέρω την εισαγωγή μου στο ΕΜΠ της Αθήνας! Η λύση του εξωτερικού θα είναι για εμένα "λύση ανάγκης"! Προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιος έχει το ΚΟΤΣΙΑ, δοκιμάζει να "πιάσει" το ασύλληπτο νούμερο των 22.500 μορίων και μπαίνει πανυγηρικά στο Πολυτεχνείο.
Οι σπουδές σε πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Γαλλίας κλπ. -πλην των κορυφαίων Χάρβαρντ, Γέϊλ, Κέϊμπριτζ, Οξφόρδης, Σορβόννης κλπ- είναι για εμένα το άλλοθι των αδύναμων και αποτυχημένων! Η περσινή ξεφτίλα με τα θέματα του I.B που ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ από ματσό μπαμπάδες για να εξασφαλίσουν την εισαγωγή των βουτυρόπαιδών τους, νιώθω ότι δικαιώνει την άποψή μου!
Στην επιστολή μου αυτή δεν θα σχολιάσω τον παραλογισμό που ζούμε εμείς οι μαθητές της Γ Λυκείου και οι οικογένειές μας. Δεν θα αναφερθώ στον αγώνα, τα έξοδα, τα φροντιστήρια, την διάταραξη της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.
Ούτε θα κατηγορήσω την Υπουργό Παιδείας γιατί έστειλε το δικό της παιδί κατευθείαν σε τμήμα I.B που θα το οδηγήσει σε σπουδές εκτός Ελλάδας. Δικαίωμα της! Αυτό όμως που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ και ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ, είναι να παίζει με περισσότερους από 90.000 υποψήφιους των Πανελληνιων Εξετάσεων και να τους αντιμετωπίζει ως "κωλόπαιδα"!
Γιατί έτσι ένιωσα όταν άκουσα την κ. Διαμαντοπούλου να δηλώνει ότι το υπουργείο της σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των απουσιών για να "πατάξει τις κοπάνες"!
"Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει το κάθε παιδί από τα 17 και τα 18 του χρόνια ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής", δήλωσε με απύθμενο θράσος και ασχετοσύνη!
Η ΝΤΡΟΠΗ είναι όλη δική σας κ. Διαμαντοπούλου! Κι εκείνων που σας τοποθέτησαν επικεφαλής σε ένα τόσο σοβαρό πόστο όπως η Παιδεία! Γιατί αν τα παιδάκια όλων σας- και του πρωθυπουργού μας μαζί!- είχαν δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα ξέρατε ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου όχι κοπάνες δεν προλαβαίνουν να κάνουν, αλλά ούτε να πιούν νερό!
Βεβαίως και εκμεταλλευόμαστε ΟΛΕΣ τις απουσίες που μας δίνει ο νόμος! Για να ματώσουμε στο διάβασμα! Για να προλάβουμε να βγάλουμε την ύλη! Για να μην σωριαστούμε μέσα στην τάξη από το άγχος, την αϋπνία και την κούραση! Γιατί είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ να ξυπνάς στις 6.30 και να πηγαίνεις να κάνεις Θρησκευτικά και Γυμναστική όταν αυτές τις ώρες μπορείς να τις κερδίσεις για να πας ακόμη πιο γερός στην μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων!
ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ; ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ; ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;
Κοπανατζήδες που πρέπει να ντρέπονται δεν είμαστε εμείς που εξαντλούμε το όριο των απουσιών μας για να διαβάσουμε, ούτε οι οικογένειές μας που αναγκάζονται να ζητιανεύουν πλαστά πιστοποιητικά γιατρών! Κοπανατζήδες είστε όλοι εσείς που βολεύετε τα παιδάκια σας στην ευκολία των εξαγορασμένων εισαγωγών σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και στους διορισμούς στο δημόσιο!
Κι εύχομαι ο ελληνικός λαός να "ξυπνήσει" και να σας πληρώσει όπως σας αρμόζει! Είστε άσχετη και επικίνδυνη! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
Μυρτώ
Υ.Γ. Βοηθήστε με να διαδοθεί αυτή η επιστολή! Δεν είμαστε κοπανατζήδες οι μαθητές τη Γ Λυκείου! Αγωνιστές είμαστε και δεν μας αρμόζει τέτοια συμπεριφορά!

1 σχόλιο:

  1. για τους περσινούς μαθητές η Διαμαντοπούλου έδωσε "χάρισμα" τις διπλάσιες απουσίες...
    επίσης, για να δημοσιοποιηθεί αυτή η επιστολή θα πρέπει να σταλεί σε διάφορα μμε, και αρμοδίως στο υπουργείο "παιδείας" (κτλ κτλ κτλ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή