Από την ετήσια έκθεση της ΓΕΣΕΕ για την ελληνική οικονομία τα στοιχεία. Στην έκθεση χαρακτηρίζεται ως «ελληνικό παράδοξο» το γεγονός ότι η παρελθούσα περίοδος «ήταν μία περίοδος σημαντικής αύξησης του ΑΕΠ και της ανισοκατανομής του εισοδήματος, κατά την οποία θα έπρεπε να μειωθούν τα δημόσια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος».
Και τα ελλείμματα δεν μειώθηκαν γιατί οι κυβερνήσεις «προσέφεραν απαλλαγές και... απελευθέρωση της φοροδιαφυγής στα υψηλά εισοδήματα και εξ αυτού του γεγονότος (το Δημόσιο) κατέφυγε σε δανεισμό για να καλύψει την απώλεια εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με παράλληλη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% για τις μελλοντικές γενεές των μισθωτών φορολογουμένων».
Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης το κράτος θα αποπληρώσει τα χρέη του προς τους μεγάλους πιστωτές του, που είναι οι τράπεζες, συλλέγοντας πόρους από τους φορολογούμενους με διαρκώς μειούμενους φορολογικούς συντελεστές επί των κερδών και των άλλων εισοδημάτων ιδιοκτησίας και διαρκώς αυξανόμενο βάρος επί των εισοδημάτων της εργασίας. Σε αυτή την πολιτική, όπου το χρηματιστικό κεφάλαιο δεν τιμωρείται για την κρίση που προκάλεσε, αλλά αποζημιώνεται από αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να λογοδοτήσει, η δημοσιονομική προσαρμογή έχει έντονα άνισο πρόσημο, διότι καλούνται οι εργαζόμενοι, πρωτίστως δε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να αναλάβουν το βάρος της προσαρμογής.
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Σύμφωνα με καταγγελία της ΒΙΟΖΩ(Ένωσης βιοκαταναλωτών)οι εργαζόμενοι σηκώνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος των φόρων, γιατί είναι και ο κύριος όγκος των καταναλωτών:
Άμεσους φόρους πληρώνουν:
• Οι εργαζόμενοι μέχρι 45%
• Οι μεγάλες εταιρίες μέχρι 20%
• Οι τράπεζες μέχρι 10%
Έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) πληρώνουν:
• Οι εργαζόμενοι μέχρι 23%
• Οι εταιρίες 0%
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου