Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα εμβόλια και οι αρπαχτές γύρω από τον Η1Ν1("γρίπη των χοίρων")



Για τη προσπάθεια της φαρμακοβιομηχανίας να αναγάγει τις περιπτώσεις της γρίπης των "χοίρων" και των "πουλερικών" σε πανδημίες-με τη βοήθεια των "ανεξάρτητων επιστημόνων" και των διάφορων κρατικών αρχών και των οργανισμών του ΟΗΕ- έχω γράψει και παλιότερα(επιδημία...υστερίας, τα πρώτα στοιχεία για τη γρίπη των "χοίρων", ο ΠΟΥ ξαναχτυπά, Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών οι σύμβουλοι του ΠΟΥ). Έγκαιρα καταγέλλονταν αυτή η προσπάθεια και από αρκετούς άλλους σαν σκάνδαλο. Τώρα αποκαλύπτεται και επίσημα το σκάνδαλο.
Σε νέα έρευνα που έγινε από κοινού τους τελευταίους μήνες από τη Βρετανική Ιατρική Εφημερίδα (BMJ) σε συνεργασία με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στη Βρετανία (ΒIJ), εντοπίστηκαν «διάσημοι» επιδημιολόγοι να έχουν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πάνω από μία δεκαετία, ενώ παράλληλα ήταν στα μισθολόγια τεράστιων φαρμακοβιομηχανιών, όπως η «Roche» και «GlaxoSmithKline»!
"Τρανταχτά" ονόματα της επιδημιολογίας, όπως οι Δρ. Αμπε Οστερχάους, Καρλ Νίκολσον, Ρενέ Σνάκεν, Ντάνιελ Λάβανσι είναι μέσα στον κατάλογο των ονομάτων.
Επίσης:
• Ο Αμερικανός καθηγητής επιδημιολογίας Αρνολντ Μόντο που είχε πάρει χρήματα για διάφορες υπηρεσίες από τέσσερις γιγάντιες φαρμακοβιομηχανίες («GSK», «Novartis», «Roche», «Baxter», «Sanofi Pasteur»), ενώ συγκεκριμένα είχε χρηματοδοτηθεί από τη «Σανόφι Παστέρ» για να μελετήσει τα εμβόλια ...γρίπης.
• Η επίσης Αμερικανίδα Νάνσι Κοξ, διευθύντρια του τμήματος γρίπης των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDCP), η οποία χρηματοδοτούνταν από την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχάνων (IFPMA).
• Ο Τζον Γουντ, που εργάζεται στο Βρετανικό Εθνικό Ιδρυμα Βιολογίας και Ελέγχου Λοιμωδών, ενώ παράλληλα ήταν στο μισθολόγιο των «Σανόφι Παστέρ», «Νοβάρτις» και άλλων μικρότερων φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής εμβολίων.
• Η Μαρία Ζέιμπον, καθηγήτρια στο Κέντρο Προστασίας της Υγείας της Βρετανίας, που έχει πληρωθεί στο παρελθόν για διάφορες υπηρεσίες από τις εταιρείες «Σανόφι», «Νοβάρτις», «CSL», «Μπάξτερ» και «Γκλαξοσμιθκλάιν».
• Ο Νιλ Φέργκιουσον, πανεπιστημιακός καθηγητής, που διατελεί σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών «Roche» και «GSKBiologicals».
Στην έρευνα καταγγέλλεται ο ΠΟΥ για αδιαφάνεια ακόμη και στη δημοσιοποίηση της σύνθεσης της ειδικής επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει τον Οργανισμό γύρω από διάφορα ζητήματα δημόσιας Υγείας αλλά και για την κήρυξη πανδημίας γρίπης...
Ο γερμανός γιατρός Βόνταργκ μάλιστα είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα» και ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο»
Η δε λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για τη Γρίπη» (STOA) είχε αναλάβει το ίδιο διάστημα να ασκήσει έντονες πιέσεις σε ευρωβουλευτές, σε εθνικές κυβερνήσεις και δη σε επικεφαλής δημόσιων συστημάτων Υγείας στην Ευρώπη προκειμένου να αγοράσουν τεράστια αποθέματα αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων πολύ πριν η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, κηρύξει στις 11/6/09 διεθνή πανδημία «νέας γρίπης»...

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που ομοίως κατήγγειλε τον ΠΟΥ για αδιαφάνεια και μυστικοπάθεια στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία γρίπης. Επίσης, κατηγόρησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πως υπερέβαλαν στην επισήμανση κινδύνων για τη δημόσια υγεία γύρω από τη «γρίπη των χοίρων» διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα για την αγορά αντιιικών φαρμάκων και εμβολίων που τώρα σκονίζονται στα ράφια των φαρμακο-αποθηκών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...

Η Φιλανδία σταμάτησε τους εμβολιασμούς
Το εμβόλιο Pandemrix είναι ύποπτο για εμφάνιση νευρολογικών ασθενειών. Η Φιλανδία πήρε μέτρα.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα taz :

Οι φιλανδικές αρχές δημόσιας υγείας σταμάτησαν τους παραπέρα εμβολιασμούς με το παραπάνω εμβόλιο. Αιτία: από τους μαζικούς εμβολιασμούς για τον H1N1 το περασμένο φθινόπωρο-χειμώνα, αυξήθηκε(5πλασιάσθηκε) ο αριθμός των περιπτώσεων ναρκοληψίας(ασθένειας του ύπνου -Narkolepsie) σε παιδιά, σύμφωνα με το κρατικό Ινστιτούτο έρευνας της υγείας „Terveyden ja hyvinvoinnin laitos“

Τον περασμένο Μάιο δηλώθηκε η πρώτη ύποπτη περίπτωση, συνδεδεμένη με το Pandemrix στη Φιλανδία, ενώ στη Σουηδία δηλώθηκαν μέσα σε μια βδομάδα έξι τέτοιες ύποπτες περιπτώσεις. Τα συμπτώματα της ναρκοληψίας εμφανίζονται 1-2 μετά τον εμβολιασμό, σε νεαρά άτομα μεταξύ 12 και 16 ετών. Ο παραγωγός του Pandemrix είναι η Glaxo Smith Kline που, όπως λέει η ίδια έχει παρασκευάσει 150 εκατομ. εμβόλια και έχουν εμβολιασθεί 90 εκατομ. άνθρωποι.
Πολλοί παιδίατροι στις δύο χώρες καταγγέλλουν μειωμένη ευαισθησία των αρχών στις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ η ΕΜΑ(μια ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις παρενέργειες φαρμάκων) διενεργεί αντίστοιχη έρευνα σε 19 ΕΕ-χώρες.

Η διαπλοκή ανάμεσα στον ΠΟΥ, την επιστημονική - ερευνητική κοινότητα και τις φαρμακοβιομηχανίες δε σταματά εδώ. Απλώς αυτό που δεν μπορεί να κρύψει πλέον είναι τα τεράστια κέρδη δισ. δολαρίων που απέσπασαν οι φαρμακοβιομήχανοι γύρω από την "υστερία της πανδημίας του ιού Η1Ν1", αναγκάζοντας τους λαούς δεκάδων χωρών (αναπτυσσόμενων και πλούσιων) να ξοδέψουν χρήματα από το υστέρημα των κρατικών προϋπολογισμών, διακυβεύοντας την ίδια ώρα τη ζωή τους από επισφαλή, πειραματικά, αντιγριπικά εμβόλια. Όπως εξάλλου έγινε και με τη γρίπη των πουλερικών και όπως πιθανά πρόκειται να γίνει και με μια μελλοντική "πανδημία", εφόσον το ίδιο σύμπλεγμα παγκοσμιοηποιημένων συμφερόντων θα καθορίζει και στη συνέχεια τις εξελίξεις στη παγκοσμιοποίηση της ασθένειας.
Για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την υγεία μας στα πλαίσια της τοπικοποιημένης- αυτοδιαχειριζόμενης κοινωνίας βλέπε παλιότερη ανάρτησή μας για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου