Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας


Το φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο και αίθουσες της Νομικής & Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

• Στο φεστιβάλ θα έχουμε διεθνείς συμμετοχές από Ελλάδα-Νορβηγία-Ιραν-ΗΠΑ-Βραζιλία-Ισπανία-Βέλγιο-Ιταλία-Γαλλία-Ολλάνδία-Γερμανία.

• Ομιλητές με την ιδιότητα του Εκδότη-Κοινωνιολόγου-Οικονομολόγου-Δημάρχου-Εκπαιδευτικού-Βιοκαλλιεργητή-Συγγραφέα-Συνδικαλιστή.

• Άνθρωποι από κοινωνικούς αγώνες στην λατινική αμερική, σε καταλήψεις γης, σε αυτόνομους δήμους, στην Chiapas των Ζαπατίστας, σε αγώνες αλλληλεγγύης στην ελλάδα, σε εργατικούς αγώνες, συγγραφείς διεθνούς κύρους, επιστήμονες με θέση για μια ρεαλιστική πρόταση αποανάπτυξης & αντιεξουσιαστικής οικονομίας.

Με συναυλίες και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ. Με παιδότοπο και θεατρικά μορφωτικά παιχνίδια για παιδιά. Με θεατρικές παραστάσεις. Με εργαστήρια μουσικής και συζητήσεων.
Με περίπτερα από εφημερίδες, από βιολογικά προιόντα και συνεταιρισμούς δίκαιου και αλληλέγυου εμπορίου.

Το φεστιβάλ είναι μια αυτοοργανωμένη διαδικασία από ανθρώπους που θέλουμε να βρούμε μια ρεαλιστική πολιτική πρόταση πολιτικής αυτονομίας-οικονομικής ισότητας-κοινωνικής δικαιοσύνης & ελευθεριακής κουλτούρας.
Η άμεση δημοκρατία είναι μια δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης που μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για τα παραπάνω.

Στο φεστιβάλ τα έξοδα, τις εργασίες και την ευθύνη της επιτυχίας του ή όχι την αναλαμβάνουμε όλοι εμέις εθελοντές-συμμετέχοντες-και επισκέπτες.
Σας καλούμε και σας περιμένουμε να συνδράμετε σε αυτή την νησίδα διαλόγου & πολιτισμού άμεσης δημοκρατίας με την παρουσία σας ή και με όποιο αλλο τρόπο θέλετε και μπορέιτε.

http://www.ablocfest.gr/


http://babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=401&lang=el

1 σχόλιο:

  1. Κίνηση για τον Ελευθεριακό Δημοτισμό:
    Θα παρακολουθήσουμε, όσο μπορούμε, το πολύ ενδιαφέρον fest 2010 για την άμεση δημοκρατία που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη 8 με 10 Σεπτεμβρίου.

    Συνιστούμε ιδιαίτερα την ομιλία του Eirik Eiglad, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στο αμφιθέατρο της νέας πτέρυγας της Φιλοσοφικής.

    Για όποιον/α ενδιαφέρεται, θα έχουμε μαζί μας τεύχη του διεθνούς περιοδικού Communalism καθώς και αντίτυπα των πρόσφατω βιβλίων των Eirik Eiglad και Brian Tokar από τις εκδόσεις Communalism Press.

    ΑπάντησηΔιαγραφή