Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Θεραπευτικής Ομάδας του 18 άνω



Δευτέρα 04/02/2013 , 9 μμ,  Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11

Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω- Ψ.Ν.Α., ανεβάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» στο θέατρο Ακροπόλ που μας προσφέρθηκε ευγενικά απο τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ ως ένδειξη συμπαράστασης στον κοινό αγώνα για την αναζήτηση μέσω της τέχνης δρόμων ελευθερίας.
Ένα έργο που γεννήθηκε στη χούντα σε μία απόπειρα του συγγραφέα να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει το κοινό του, ξυπνώντας πρόσωπα από την ιστορία της Ελλάδας, αυτήν που μας πονάει, αυτή που κατακερματίζει τις ανθρώπινες αξίες, αυτή που βλέπουμε να αναπαράγεται και πάλι σήμερα. Την ιστορία μιας Ελλάδας του τυφλού συμφέροντος, της λήθης, της υποδούλωσης, που κλέβει τα όνειρα των παιδιών της. 
Το 18 Άνω αγωνίζεται να χτίσει με τα παιδιά του μια ζωή με γερά θεμέλια και αξίες,
χωρίς ουσίες, χωρίς φυγές, χωρίς συντήρηση της εξάρτησης κάθε τύπου. Η έννοια της εξάρτησης τόσο οικεία σε όλους μας. Εξάρτηση από τις ξένες δυνάμεις, εξάρτηση από τις οθόνες μας, εξάρτηση στις προσωπικές μας σχέσεις, στα υλικά αγαθά. Πολίτες σε καταστολή, στη λήθη, στη φυγή, στο φόβο. 
Όπως και για όλη την κοινωνία έτσι και για το 18 Άνω η φετινή χρονιά αποτελεί μία χρονιά ιδιαίτερης σημασίας, καθώς στοχευμένες πολιτικές, αλλά και μεθοδευμένες στρατηγικές, επιχειρούν να ακυρώσουν το έργο της θεραπευτικής μονάδας.
Το 18 Άνω ως κοινωνικός φορέας που αγωνίζεται ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για μια στάση ζωής με αξίες και ελευθερία, χρειάζεται την συμπαράστασή όλων για να αναδείξει το έργο της. Μας χρειάζεται, όπως το χρειαζόμαστε και            εμείς. Ένα στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης δημόσιο και δωρεάν για όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Έτσι μέσα από αυτή τη δημιουργία η θεατρική ομάδα μοιράζεται μαζί σας τον αγώνα της, τις αγωνίες της, τους προβληματισμούς της, το αίτημα για μια ζωή καθαρή από ουσίες με κοινωνικές δράσεις και κοινωνική αλληλεγγύη.

Κρατήσεις θέσεων με δελτίο εισόδου στα ταμεία του Ακροπόλ
Είσοδος Ελεύθερη


Η Θεραπευτική Ομάδα του 18 άνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου