Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Στα ύψη τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα



Πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ κέρδισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον περασμένο χρόνο, από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που αγόρασε στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι κέρδισε 555 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα.

Το κέρδος που αποκόμισε η ΕΚΤ αφήνει να εννοηθεί πως το σύνολο του Ευρωσυστήματος - η ΕΚΤ και οι 17 Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης - ενδέχεται συνολικά να έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια ευρώ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με τις πλάτες φυσικά των κυβερνήσεων και των πολιτικών, ειδικά των Γερμανών. 
 
Η έδρα της ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη

 "Τραπεζοδημοκρατία της Γερμανίας"(Bankenrepublik Deutschland)

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau.
Και το στηρίζει με στοιχεία για τις σχέσεις της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης και του λόμπυ των τραπεζών. Υπάρχουν πολλές μυστικές συναντήσεις. Για παράδειγμα τα τελευταία 3 1/2 χρόνια ο υφυπουργός της καγκελαρίας συναντήθηκε 25 φορές με την Goldman Sachs, η ίδια η Μέρκελ συναντήθηκε 11 φορές από το 2009 με μεγαλοτραπεζίτες, ο Σόυμπλε μάλιστα έχει συναντηθεί και με τους προέδρους μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, όπως της JP Morgan.
Το τι λέγεται σε αυτές τις συναντήσεις δεν ανακοινώνεται ποτέ φυσικά, γιατί θα αποδεικνυόταν ότι πραγματικά τα μέτρα και τα "προγράμματα στήριξης" των κυβερνήσεων είναι κομμένα και ραμμένα υπέρ των τραπεζιτών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Εφαρμόζεται δηλαδή από το πολιτικό προσωπικό του συστήματος, αυτό που έχει χαρακτηρισθεί σαν "σοσιαλισμός των πλουσίων". Μεταφορά πόρων και πλούτου από τους "απο κάτω" προς το 1% των "από πάνω". Οι "αναπτυγμένες δημοκρατίες" μετατρέπονται σε "τραπεζοδημοκρατίες" ή κατά άλλους σε "ολιγαρχίες τραπεζιτών-χρηματιστών".
.


Hollande visited Athens
Το πολιτικό προσωπικό γυρίζει αλλού τα μάτια του, για να μη δει και διαβάσει τι ζητά ο εξαθλιωμένος. Αλλά και αυτός δεν ενδιαφέρεται να στραφεί προς τους "υψηλά ιστάμενους". Κοιτάζει "χαμηλά", περιμένει βοήθεια από αυτούς που μπορεί να του τη προσφέρουν, από τους "από κάτω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου