Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ.

Καμμένη γη vs. καμμένα γκρέιντερ

Στους καιρούς της σύγχυσης εννοιών και αξιών, θολής διάκρισης ορίων νομίμου και θεμιτού, πολυεπίπεδης συνέργειας στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου, τέτοια κουίζ θα αποτελούν όλο και μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά. Η αξιοπρέπεια και η ηλιθιότητα θα συνεχίζουν τον ανηλεή αγώνα τους μέσα στους αιώνες.
Βρες σε ποιον ανήκουν οι παρακάτω εκφράσεις:

1. "Η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των επιτιθέντων. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να αντιπροσωπεύουν και ζητούμε από το κράτος να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο".

Α. Άγγελος Δεληγιόβας (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων "Μαύρη Πέτρα")

Β. Paul Wright (πρόεδρος της εταιρείας Eldorado Gold)

Γ. Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης)

Δ. Χρήστος Πάχτας (δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής)

2. "Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιό βίαια, τον αγώνα."

Α. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΚΚΕ

Β. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής Οικολόγοι Πράσινοι

Δ. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3. "Έως εδώ. Αφού δεν μπορεί το κράτος να περιφρουρήσει την επένδυση, θα το κάνουμε εμείς. Θα ξεκινήσει εμφύλιος."
Α. Άγγελος Δεληγιόβας (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων "Μαύρη Πέτρα")

Β. Paul Wright (πρόεδρος της εταιρείας Eldorado Gold)

Γ. Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης)

Δ. Χρήστος Πάχτας (δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής)

Ευτυχώς εκτός από τους δυνατούς λύτες, υπάρχουν και οι όμορφες νύχτες. Που παράλληλα με τις όμορφες μέρες με τις δυναμικές πορείες μας τις προσφέρουν οι περήφανοι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής που εξακολουθούν να προτιμούν το καθαρό νερό από τα πολύχρωμα (βιολογικά και πολιτικά) λύματα. Κόκκινα, ροζ, κίτρινα. Που δεν θυμούνται τοπικούς αγώνες όταν συμβαίνουν στη Ν. Αμερική και τους ξεχνούν όταν το κτήνος τους κλέβει γη και ελευθερία.

Η σκέψη μας είναι στις Σκουριές.

Υ.Γ. Οι σωστές απαντήσεις είναι 1Γ,2Β,3Α. Οποιαδήποτε άλλη απάντηση γίνεται όμως δεκτή ως σωστή.
http://eleftheriakoi.blogspot.gr

Στο αυτόφωρο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου