Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή σπορά καλοκαιρινών κηπευτικών παραδοσιακών ποικιλιών



Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου,  έναν από τους τελευταίους ελεύθερους πράσινους χώρους της πόλης  άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με σκοπό την καλλιέργεια της γης με φυσικούς τρόπους , την προαγωγή ανθρωπίνων σχέσεων μέσω  της συνεργασίας και την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα  του χώρου αυτού.   Θέλουμε το πρώην στρατόπεδο να αποτελέσει εναλλακτικό εργαστήριο έρευνας και εκμάθησης για θέματα που αφορούν την τροφή μας.
Επειδή η τροφή δε φυτρώνει στα σούπερ μάρκετ και επειδή η Γη και οι σπόροι της ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους που ζουν και θα ζήσουν σε αυτόν τον πλανήτη, οι  Περιαστικοί Καλλιεργητές του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσου σε συνεργασία με την εναλλάκτική κοινότητα Πελίτι, σας προσκαλούν στην εκδήλωση-γιορτή με θέμα: Σπορά καλοκαιρινών κηπευτικών από παραδοσιακές ποικιλίες.
Το επόμενο Σάββατο 16 φεβρουαρίου στις 11:00 λοιπόν φέρνουμε:
ό,τι σπόρους καλοκαιρινών φυτών έχουμε, παραδοσιακές ποικιλίες ΟΧΙ ΥΒΡΙΔΙΑ από ντομάτες,αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές και λουλούδια
κυπελάκια,σακουλάκια, κεσεδάκια, μπουκάλια πλαστικά και ό,τι μπορεί να λειτουργήσει σαν γλαστράκι
τα παιδιά μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας  (κάτι θα ξέρουν να μας πουν)
Η εκδήλωση περιλαμβάνει :
  • συζήτηση για τη σημασία διατήρησης των σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών
  • εργαστήριο εκμάθησης για  το πότε και πως μαζεύουμε σπόρους από καλοκαιρινά λαχανικά, πρακτικό εργαστήριο σποράς  ντόπιων σπόρων.
  •  Θα ακολουθήσει γλέντι –ρεφενέ.  (Φέρτε ότι έχετε από φαγητό, ποτό, μουσικά όργανα και την καλή σας παρέα)
Περισσότερες πληροφορίες στο www.perka.org
Περιαστικοί Καλλιεργητές του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου