Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Περί παν-ΚΆΛΟΥ

Το παρκάτω κείμενο το πήρα με το ταχυδρομείο, από ένα "αγανακτισμένο και αποφασισμένο" φίλο:

Έχω τη γνώμη πως πολύ τον ανεχτήκαμε τον παραπάνω "κύριο" εμείς εδώ στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΙ ή ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΙΑ-αν προτιμάτε- επι το ευρωπαικότερον.Τελικά πλάκα στην πλάκα μας πείσανε πως ο Πάγκαλος έχει το ακαταλόγιστο και μπορεί ,όποτε του καπνίσει,
να σηκώνεται και να πετάει τις μαλ....ίες του και να μην τον πέρνουμε στα σοβαρά.Μέχρι εδώ ίσως δε θα έκανα τον κόπο να διαφωνίσω, όμως αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι οτι τον ακριβοπληρώνουμε κιόλας τον "κύριο" ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησής "μας",
γιατί αν δεν ήταν αντιπρόεδρος πολύ λιγότεροι- έως κανείς- θα ασχολούνταν μαυτόν.
Άκουσον -άκουσον 10.000 ΕΥΡΩ το μήνα πληρώνουμε για να μας φλομώνει με τρείς
σαχλαμαρίτσες κάθε τόσο.Γιατί ο "κύριος" αυτός δεν εκτελεί κανένα έργο, όπως οι άλλοι
-ας πούμε τώρα- συνάδελφοί του στην κυβέρνηση.Του δίνουν μια υψηλού κύρους θέση στην κυβέρνηση για να μην εκτοξεύει τις μαλ....ίες του στην κυβέρνηση αλλά σε μας και εμείς τον ανεχόμαστε να έχει αυτή την αλήτικη συμπεριφορά απέναντί μας και τον ακριβοπληρώνουμε. Μπας και είμαστε μαζώχες -αυτομαστιγωνόμαστε και δεν το πήραμε είδηση; Εδώ οραματιζόμαστε άλλη ανθρωπινότερη κοινωνία και βρισκόμαστε στο σημείο να ανεχόμαστε αυτόν τον "κύριο";Είναι ένας ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ και πρέπει πάραυτα να φύγει .
Θα πρότεινα στους κάθε είδους αγανακτισμένους που κατέχουν και την επιδεξιότητα με τα δικτυακά να γίνει ένα διαδικτυακό σύστημα συλλογής υπογραφών με το μοναδικό αίτημα: ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ως ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ και να του γίνει 100% ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
Μπορεί ο τρόπος που το προτείνω να είναι λίγο μη σοβαρός αλλά έτσι μου βγήκε και δε θέλω να το αλλάξω .Το να φύγει ο Πάγκαλος -ως κυβερνητικός αξιωματούχος -δε λύνεται φυσικά το πρόβλημα, όμως είναι μια πράξη πέρα για πέρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα αμεσοδημοκρατικού χαρακτήρα γιατί αφορά μια λαική απαίτηση στο επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού,που εμείς,του λαού-οι μη λαμόγιες-οι μη αργόμισθοι πρέπει να διδάξουμε,ναι φίλοι μου να διδάξουμε, σ΄αυτούς τους "εκπροσώπους" μας που ακόμα και τα προσχήματα μιας αστικής δημοκρατίας δεν μπορούν να τηρούν.Τόσο μας έχουν ....γραμμένους εμάς ,τους ψηφοφόρους τους,σε σημείο να μας θεωρούν και κάφρους, που τρώμε και αμάσητα ό,τι μας σερβίρουν. Και κάτι ακόμα που αφορά ολόκληρη πια την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.Για ό,τι κάνει και λέει ο κάθε κυβερνητικός αξιωματούχος φέρνει ακέραια ευθύνη και η κυβέρνηση επειδή ανακύπτει πρόβλημα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.Γιατί μια κυβέρνηση δεν είναι ένα απλό αριθμητικό άθροισμα ατόμων-υπουργών παρά ένα Ο-ΡΓΑ-ΝΟ και μάλιστα ΘΕΣΜΙΚΟ που λειτουργεί ως ΕΝΑ .Αυτό λοιπόν το ΕΝΑ,η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ακέραια ευθύνη για τον ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ που καθυβρίζει συνεχώς και ατιμωρητί και οι βρισιές ως γνωστόν χαρακτηρίζονται ως ΑΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Στέλιος Κ./Γέρακας Ατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου