Το Υπουργείο Οικονομικών με την υιοθέτηση του τεκμαρτού (μη πραγματικού δηλαδή) εισοδήματος σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το ελληνικό κράτος, οδήγησε στην κατάργηση του επιδόματος ορεινής κατοικίας.
Το παραπάνω επίδομα που ήταν ετήσια 300 ή 600 ευρώ, απευθυνόταν σε κατοίκους ορεινών-μειονεκτικών περιοχών με εισόδημα κάτω κατά πολύ από το όριο της φτώχειας και ήταν σημαντικός παράγοντας στην διατήρηση χωριών που θα είχαν ερημωθεί.
Σήμερα αναγκαστικά οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα διάγουν βίο μοναχικό και δύσκολο, με υποβάθμιση όχι μόνο της ζωής τους, αλλά και των δυνατοτήτων ανάπτυξης των παραπάνω περιοχών.
Σύμφωνα π.χ. με δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της ΔΟΥ Σπάρτης το 2011 το επίδομα θα δοθεί (λόγω της αλχημείας του Υπουργείου Οικονομικών) στο 0,5% των περσινων δικαιούχων.
Δεδομένου ότι
1. το επίδομα αυτό δεν συνιστούσε επιβάρυνση του προϋπολογισμού μεγαλύτερη των 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως
2. Το παραπάνω επίδομα παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ζωής στην Ελληνική Επαρχία και το έπαιρναν όσοι είχαν εισόδημα κάτω του 4.700 ευρώ,
δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να στερηθούν αυτό το επίδομα οι πραγματικοί δικαιούχοι.
Η αλχημεία τους:
1. Τεκμαρτό εισόδημα π.χ. άγαμου = 3.000 ευρώ
2. Αυτοκίνητο 15ετίας 1350 κε. = 1500 ευρώ
3. Σπίτι 50 τμ 2.000 ευρώ, δηλαδή σύνολο 6.500, κατά πολύ μεγαλύτερο από το όριο των 4.700 ευρώ. Έτσι αν έχει κανείς κατοικία σε αυτές τις περιοχές στην ουσία δεν δικαιούται πια το επίδομα.
Σημείωση: χωρίς κατοικία δεν είχες μέχρι τώρα το δικαίωμα στο επίδομα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου