Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤ - ΣΠΟΡΑ ΜΕ ΣΒΟΛΟΥΣ ΦΟΥΚΟΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ , ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ, ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΒΟΛΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, MASANOBU FUKOKA. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ....

Σήμερα οι άνθρωποι κάνουν σχέδια και βάζουν στόχους να μετατρέψουν τον Προφήτη Ηλία σε πράσινο βρώσιμο βουνό φυσικής και διαρκούς καλλιέργειας...Το ξεκίνημα θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου με τη σπορά με σβόλους που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται πυρετωδώς στην Έδεσσα στο Αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας του Παναγιώτη Μανίκη με τη βοήθεια εθελοντών από διαφορετικές γωνιές του κόσμου’ από Αργεντινή, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Μεξικό...

Θα ακολουθήσουν λεπτομέριες για ολόκληρο το πρόγραμμα του διημέρου 24/25 Σεπτ και φωτογραφικό υλικό του διημέρου 27/28 Αυγούστου από το αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας του Μανίκη στην Έδεσσα- και από την επίσκεψη της ομάδας εθελοντών στο βουνό του Προφήτ'Ηλία του Μανιακίου όπου θα πραγματοποιηθεί η σπορά, στα παραλια της πανέμορφης λίμνης της Βεγορίτιδας εκεί όπου το Καυμακτσαλάν φλέρταρει από απόσταση με τις απέναντι πλαγιές της εν'αναμονή λίμνης.
Τα τραγούδια απ'όλο τον κόσμο και οι χοροί ευλόγησαν την έναρξη αυτού του σχεδίου προοιονίζοντας ένα μέλλον γέματο δράση και ζωντάνια...το κυριότερο χαρακτηριστικό;;; Η καλή πρόθεση και η άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.

Θα σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στο Μανιάκι Βεγορίτιδας ( μέσω Εγνατίας Οδού )...

Πληροφορίες:Ειρήνη Κουρδάκη
6975.103897

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου