Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Κυριακή 13/02, στις 9.00 π.μ, κλιμάκιο του «Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» του Υπουργείου Υγείας (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) παρουσιάστηκε στην είσοδο του κτιρίου Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου) και δήλωσε στους απεργούς πείνας και σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πως διατίθεται να παράσχει «υπηρεσίες» ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης καθώς και ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης στους μετανάστες που το επιθυμούν.
Οι απεργοί πείνας καθώς και μέλη της ομάδας ιατρών που έχει συσταθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα ενημέρωσαν το κλιμάκιο πως οι απεργοί βρίσκονται σε καθημερινή παρακολούθηση, πως το ηθικό τους είναι εξαιρετικά υψηλό και πως δεν χρήζουν καμιάς «ψυχολογικής υποστήριξης». Το συνεργείο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έφυγε, αλλά επέστρεψε στις 12 το μεσημέρι (προφανώς κατόπιν επιμονής των προϊσταμένων του) και αξίωσε να εισέλθει με το ζόρι στο κτίριο επικαλούμενο -μεταξύ άλλων- λόγους «δημόσιας υγείας», όπως άλλωστε αναγράφονταν και στο σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο που επέδειξαν. Έφυγαν και πάλι άπρακτοι μετά από την δεύτερη κατηγορηματική άρνηση των απεργών πείνας.
Ενημερώνουμε τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο ότι αν θέλει να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια στους απεργούς πείνας ο καταλληλότερος τρόπος δεν είναι να κατασκευάζει σενάρια τρόμου, παρουσιάζοντας τους απεργούς και τον αγώνα τους ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», αλλά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους. Αν ο κ. Λοβέρδος που μέχρι προσφάτως κατηγορούσε τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» ως τους κύριους υπεύθυνους για τα ελλείμματα των Δημοσίων Ταμείων - άραγε υπάρχει μισός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο; - άλλαξε γνώμη με την απεργία πείνας 300 μεταναστών ας το αποδείξει με άλλους τρόπους. Σίγουρα, όχι πάντως με τις επισκέψεις του ΚΕΛΠΝΟ και με επιχειρήσεις ψυχιατρικοποίησης του δίκαιου αγώνα τους. Ενός αγώνα που βρίσκεται στην 20η μέρα απεργίας πείνας.

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2011
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
Πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι επισκέφτηκε το χώρο όπου πραγματοποιούμε απεργία πείνας, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας αποτελούμενο από γιατρό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.
Αρχικά δεν έδειξαν κανένα έγγραφο και μετά από αίτημα των γιατρών που μας παρακολουθούν, επανήλθαν με ένα έγγραφο που έχει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου και αναφέρει ότι θέλουν να μας προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες "ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης".
Για τις ιατρικές υπηρεσίες έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν γιατροί που είναι δίπλα μας από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας και μας παρακολουθούν σε 24ωρη βάση.
Για την "ψυχολογική βοήθεια" θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική αυτή την αναφορά. Δεν είμαστε ψυχολογικά διαταραγμένοι. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα μέσα από δικές μας συνειδητές διαδικασίες. Το ηθικό μας και η ψυχολογία μας είναι πολύ ψηλά και δεν έχουμε ανάγκη από καμιά ψυχολογική βοήθεια. Η ενότητά μας και η συλλογικότητά μας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος.
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2011
20ή μέρα απεργίας πείνας
Οι 250 απεργοί πείνας

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας μετανάστες
Από τις 25 Ιανουαρίου περίπου 300 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν μια σκληρή απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών, ώστε όσοι και όσες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ήδη οι απεργοί πείνας πίνουν μόνο νερό και οι γιατροί που τους παρακολουθούν και καταγράφουν την κατάσταση του καθενός, έχουν ήδη διαπιστώσει σοβαρές οργανικές δυσλειτουργίες σε πολλούς από αυτούς.
Οι απεργοί πείνας μετανάστες ζούνε χρόνια στην Ελλάδα, δουλεύουνε ανασφάλιστοι και με μεροκάματα πείνας. Είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν την απεργία πείνας ό,τι και αν συμβεί στην υγεία τους και στη ζωή τους. Θέλουν να ζήσουν ως αξιοπρεπείς άνθρωποι με ψηλά το κεφάλι και με εγγυήσεις ότι θα ζούνε νόμιμα και με δικαιώματα.
Παρά την ρατσιστική αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους και της πλειοψηφίας των αστικών ΜΜΕ, οι απεργοί πείνας μετανάστες έδωσαν πανελλαδικά το έναυσμα για δράσεις για την διεκδίκηση του αυτονόητου: κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας και όλων των Ελλήνων εργατών. Τα αιτήματα της απεργίας τους είναι αιτήματα όλων μας, όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη.
Επειδή κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, επειδή καμιά ζωή δεν είναι παράνομη, επειδή τα μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και στον τόπο μας δεν τα έφεραν οι μετανάστες, αλλά η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το αδηφάγο ανθρωποβόρο, καπιταλιστικό σύστημα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στηρίζει έμπρακτα και ανεπιφύλακτα τον αγώνα των απεργών πείνας μεταναστών και καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται την Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 6μμ. στην πλ. Ελευθερίας.Βόλος, 13 Φλεβάρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου