Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ



Μέχρι σήμερα έχουν μαζευτεί γύρω στις 500 υπογραφές αλληλέγγυων στους διωκόμενους των διοδίων. 
Κάνουμε έκκληση για το δυνάμωμα της φωνής μας ενάντια στους μηχανισμούς των μεγαλοεργολάβων και του "καθεστώτος" που εκχωρεί τα δημόσια αγαθά στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Χρειαζόμαστε ΝΙΚΕΣ - ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ.
για να φτάσει παντού η φωνή της αλληλεγγύης και της καταδίκης τους γιατί αυτή είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας.

Στηρίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στις πρωτοβουλίες ενάντια στα διόδια, που συμμετείχαν στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" ενάντια στο χαράτσι των διοδίων, τις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των δημόσιων δρόμων και διώκονται για αυτή τους τη δράση.
Στηρίζουμε αυτούς που δικάζονται με τον μετεμφυλιακό νόμο του 1951 για αυτουργία και αυτούς που δέχονται δυσβάσταχτα πρόστιμα από τις παραχωρησιούχες εταιρείες. 
Η βιομηχανία διώξεων που έχουν στήσει κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβοι δε θα νικήσει το κίνημα "Δεν πληρώνω".

Υπογράφουμε εδώ και διαδίδουμε το κείμενο στήριξης. 
Σημειώνουμε τυχόν ιδιότητα (μέλη ΔΣ σωματείων, συλλόγων και λοιπών φορέων) στο πεδίο του ονόματος ή στο πεδίο των σχολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου