Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Βούλιαξαν τα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης



Έπεσε έξω η κυβέρνηση στους υπολογισμούς της
 Διαψεύδονται οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών για αυξημένη εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερνή, μολονότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης σχεδόν εξαπλασιάστηκε λόγω της εξίσωσης, ανερχόμενος στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του νέου μέτρου (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012) αυξήθηκαν μόλις κατά 36 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, έναντι στόχου αυξημένων εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκαν κατά 60 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το τελευταίο δίμηνο του 2011.
Επιπλέον, μικτά είναι τα πρόσημα όσον αφορά τις επιπτώσεις της εξίσωσης των ειδικών φόρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, καθώς, μολονότι παρατηρείται μείωση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχει ανοίξει νέο «παράθυρο» στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου.
Υπενθυμίζεται πως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) ζητεί, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Πηγή: voria.gr

Σχόλιο: "πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι" ή πως χάνεις από την "οικολογικοποίηση" της θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου