Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Γερμανοί μαζεύουν ελιές στην Κρήτη



Δηλώνουν φιλέλληνες και επικρίνουν τα κατά καιρούς ανθελληνικά δημοσιεύματα μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ.
Είναι μέλη της Ακαδημίας «Τόμας Μόρους», που εδρεύει στην περιοχή της Κολωνίας, και κάθε Χριστούγεννα επί 15 χρόνια η ίδια Ακαδημία στέλνει αποστολές στην Κρήτη για να γνωρίσουν τη Μεγαλόνησο, το κρητικό ελαιόλαδο και να μαζέψουν ελιές.
Οι Γερμανοί… ραβδιστές, που είναι διαφόρων επαγγελμάτων, γιατροί, ερευνητές, καθηγητές, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, παρέχουν αυτές τις ημέρες εθελοντικά βοήθεια σε Κρήτες αγρότες της περιοχής του δήμου Μινώα Ηρακλείου.
«Ήρθαμε και φέτος με 30 άτομα από την περιοχή της Βεστφαλίας για να ραβδίσουμε ελιές, να δούμε από κοντά την παραγωγή σε όλα τα στάδια, χωράφι, λιομάζωμα, ελαιοτριβείο», λέει στο Έθνος ο κ. Σταμάτης Λυμπερόπουλος, πρωτοπόρος του… κινήματος που εδώ και τόσα χρόνια φέρνει ανθρώπους να γνωρίσουν από κοντά την Κρήτη!
«Διάβαζα μία έρευνα από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βαυαρίας, που έλεγε ότι κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα επηρεάζει θετικά ή αρνητικά 97 άτομα», λέει με νόημα ο κ. Λυμπερόπουλος.
Η γερμανική αποστολή, ευρισκόμενη στην Κρήτη, προσκλήθηκε από την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου και συμμετείχε την Πρωτοχρονιά στην κοπή της πίτας και στις αντίστοιχες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου