Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Η εξέγερση του συριακού λαού ενάντια στη δικτατορία του Άσαντ συνεχίζεται παρά τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, την καταστροφή πόλεων και χωριών από το στρατό του καθεστώτος, παρά την αδιαφορία της «διεθνούς κοινότητας», τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες και τον καιροσκοπισμό των κυβερνήσεων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.
Ο αγώνας του λαού της Συρίας για ελευθερία και αξιοπρέπεια αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας, ιδιαίτερα της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, όλων όσοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι και οι λαοί πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 8μ.μ., Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 15, Εξάρχεια.
Εισηγούνται οι Ασράφ Χάσνο, Σουλεϊμάν Ντακντούκ Κάστρο και Γιάννης Αλμπάνης.

Σύλλογος Ελεύθερων Σύρων στην Ελλάδα
Στέκι Μεταναστών

1 σχόλιο:

  1. Οι "φίλοι" εννοούν την ένοπλη εξέγερση που ξεκίνησαν μισθοφόροι από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τη Λιβύη, εκπαιδευμένοι από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και της ΕΕ και το Ισραήλ (πολλοί στο Κόσοβο), και άρχισαν να πυροβολούν και να σφάζουν κόσμο ακόμα και σε κάποιες ειρηνικές διαδηλώσεις των πρώτων ημερών. Εννοούν δηλαδή να πάμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους σαδιστές ("Ελεύθερος Συριακός Στρατός") και τα φερέφωνα τους εν Ελλάδι που στρέφονται κατά του λαού της Συρίας ο οποίος αμύνεται και στηρίζει παλλαϊκά το καθεστώς σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, εδώ και 2 χρόνια.

    Και μας λένε γκεμπελικά οι "φίλοι" ότι η "διεθνής κοινότητα" (δηλαδή οι διεθνείς εξουσιαστές που σήμερα μακελεύουν τον πλανήτη και όχι ο ..Άσαντ) δεν έχει πάρει θέση, τη στιγμή που έχουν λυσσάξει να τον βγάλουν από τη μέση εδώ και 2 χρόνια και μόνο λόγω της αντίστασης του λαού δεν έχει γίνει αυτό, όπως αποκαλύπτουν ακόμα και δυτικοί δημοσιογράφοι.

    Απλά οι "φίλοι" θέλουν να παρέμβει το ΝΑΤΟ, όπως και οι αντίστοιχοι ισλαμοφασίστες φίλοι τους στη Λιβύη κάλεσαν το ΝΑΤΟ ώστε να τους ανοίγει το έδαφος για να κατασφάξουν και να βασανίζουν τον λαό της Λιβύης (όπως ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία κατάγγειλε) και σήμερα είναι μέρος του "Ελέυθερου Συριακού Στρατού" που επανδρώνει τους "εξεγερμένους" αυτούς. Και εμείς τους διαφημίζουμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή