Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Ε.Θ. «ΧΕΙΡΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΠΟΔΡΑΣΗ»


Μια γεμάτη χρονιά έχει να καταγράψει και φέτος στο ενεργητικό της η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας Ε.Σ.Ε.Θ. «ΧΕΙΡΩΝ».
Είναι ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μαγνησίας και όχι μόνο, έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τον Βόλο και μέχρι σήμερα έχει επιδείξει σημαντικό έργο στον χώρο τις σπηλαιολογίας. Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιες Σπηλαιολογικές Συναντήσεις και διοργάνωσε την 11η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση το 2008 στον Αλμυρό. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία του στις Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές κ Παγκόσμιες Σπηλαιολογικές Συναντήσεις. Στις 19 Ιουνίου 2011 σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ Κάρλας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και γεωπερίπατοι γύρω από την λίμνη Κάρλα».Η ημερίδα περιελάμβανε παρουσιάσεις και ομιλίες για τα σπήλαια και τα μονοπάτια στην περιοχή της Κάρλας καθώς επίσης και ξενάγηση στην γύρω περιοχή και τα μνημεία της.

Το ερχόμενο Σάββατο 3/03/2012 θα οργανώσει μαζί με την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (ΑΠΟΔΡΑΣΗ), συνάντηση γνωριμίας με τη σπηλαιολογία στην πλατεία των Σταγιατών. Το πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνει:

2.30-5.30 μ.μ. Τεχνικές ανάβασης και κατάβασης μονού σκοινιού.
5.30-6.00 μ.μ. Παρακολούθηση αποσπασμάτων ταινιών μικρού μήκους με ανάλογο
θέμα.
6.00-7.00 μ.μ. Ομιλίες με θέμα τις επιστήμες Βιολογία, Γεωλογία, Αρχαιολογία, και
τη σύνδεσή τους με τη σπηλαιολογία.
7.00-8.00 μ.μ. Παρουσίαση των σπηλαίων της Μαγνησίας.

Η Ε.Σ.Ε.Θ. «ΧΕΙΡΩΝ» δραστηριοποιείται τόσο προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης, εξερεύνησης, καταγραφής, χαρτογράφησης, φωτογράφησης και προστασίας των Σπηλαίων, όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης. Κάθε χρόνο τον Μάρτιο διοργανώνει σεμινάρια σπηλαιολογίας στον Βόλο, σε άτομα που αγαπούν την φύση και ενδιαφέρονται για την εξερεύνηση και προστασία του υπόγειου κόσμου των σπηλαίων.
Σε αυτά μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη προς τα σπήλαια και επιθυμεί να λάβει σπηλαιολογική κατάρτιση. Τα σεμινάρια αποτελούνται από δύο κύκλους: Τον κύκλο των θεωρητικών μαθημάτων Γεωλογίας, Βιολογίας, Αρχαιολογίας, Προστασίας Σπηλαίων, Πρώτες Βοήθειες, Υλικά κ.α. και τον κύκλο των πρακτικών ασκήσεων, δηλαδή την χρήση τεχνικής μονού σχοινιού για ανάβαση και κατάβαση στο εσωτερικό των σπηλαίων.

Τη φετινή χρονιά το σεμινάριο εκπαίδευσης για νέους σπηλαιολόγους αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 5/03/2012. Τηλέφωνα επικοινωνίας για εγγραφές και πληροφορίες 6985867118, 6948947518 και 24210-47296

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου