Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Σενάρια χρεοκοπίας πριν από το Μνημόνιο

Πειραματόζωο της ΕΕ για να σταλεί μήνυμα στις απείθαρχες χώρες του Νότου και τις αγορές η Ελλάδα.
Με τον οίκο Moody's βρισκόταν σε επικοινωνία η Stratfor κατά τους πρώτους μήνες που οδήγησαν στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου στην Ελλάδα, όταν η εταιρεία εκτιμούσε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο απ' όσο φαινόταν ενώ έκανε ασκήσεις επί χάρτου για σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας.
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποκτήθηκε από το Wikileaks και δημοσιεύουν "Τα Νέα", αναλυτές εκτιμούσαν ότι το πακέτο δεν θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας, ενώ πίστευαν ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο για να δοθεί το μήνυμα στις απείθαρχες χώρες του Νότου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλιο: το πείραμα έχει μεγάλη επιτυχία, αν αναλογισθεί κανείς ότι δεν πέρασε για παράδειγμα η πρόταση δημοψηφίσματος στην Ελβετία για αύξηση του χρόνου διακοπών। Οι Ελβετοί πολίτες δεν ψήφισαν-στην μεγάλη πλειοψηφία τους, πάνω από το 60%- κάτι που όλοι θα το ήθελαν, επειδή φοβήθηκαν ότι έτσι θα μπει σε κρίση και η ελβετική οικονομία και θα βρεθούν μελλοντικά στη θέση των Ελλήνων। Ακόμα και όσοι ήταν υπερ της αύξησης των διακοπών, το επιχείρημά τους ήταν ότι με περισσότερες διακοπές θα είχαν μεγαλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, άρα θα ήταν καλό για την οικονομία।
Η οικονομία "μας" λοιπόν πάνω από τις ζωές μας, κυριολεκτικά οδοστρωτήρας για να μας ισοπεδώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου