Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό καλούν στην κινητοποίηση ενάντια στις νεοναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και τον φασισμό...
http://tvxs.gr/news/ellada/antifasistikes-diadiloseis-tin-paraskeyi-se-oli-tin-ellada





 
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο Παρασκευή 8/6, 7μμ, πλ. Ελευθερίας
Η σημερινή ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της τραμπούκικης επίθεσης του εκπρόσωπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά βουλευτίνων της Αριστεράς αποκάλυψε σε όσους δεν ήξεραν (ή δεν ήθελαν να ξέρουν) τι είναι η Χρυσή Αυγή: μια συμμορία ναζί μαχαιροβγαλτών. Επιβεβαίωσε όσα επί χρόνια καταγγέλλουν οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Ό,τι έκανε ο Κασιδιάρης στις αριστερές βουλευτίνες, δεν είναι παρά πταίσμα μπροστά στα όσα κάνουν κάθε βράδυ οι χρυσαυγίτες μαχαιρώνοντας μετανάστες και δημοκράτες πολίτες.

Την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 7μμ, στην πλ. Ελευθερίας, ημέρα πανελλαδικών αντιφασιστικών διαδηλώσεων, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, κοινωνικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία, φοιτητικές παρατάξεις, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης μας, καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Καμιά ανοχή στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής! Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας! Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο


Βάλτε τους Ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή όχι στη Βουλή


Το σημερινό επεισόδιο τηλεοπτικής βίας από το κοινωνικό απόβλητο, νοσταλγό των Waffen SS και εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη ρίχνει τις μάσκες της δημοκρατικής νομιμότητας και θέτει όλους προ των ευθυνών τους.
Δεν σηκώνει πλέον καμία αμφιβολία ότι η εγκληματική οργάνωση και οι τραμπούκοι της πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Όχι μόνο για το σημερινό επεισόδιο φασιστικής βίας απέναντι σε εκπροσώπους της Αριστεράς, αλλά συνολικά για τις εγκληματικές τους ενέργειες εναντίων μεταναστών, φοιτητών, καθηγητών, πολιτικοποιημένων ατόμων, ομοφυλόφιλων και όποιου δεν συνάδει με τα εμετικά ιδανικά τους.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και αυτεπάγγελτα. Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σε συνεργασία με μεταναστευτικές οργανώσεις πρέπει να δράσουν συντονισμένα και με πυγμή απέναντι στο φασισμό και τον ρατσισμό γιατί το φίδι έχει γεννήσει ήδη πολλά αυγά.
Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη και σε βάθος εκκαθάριση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού από τους υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης.
Πρέπει να υπάρξει επίσης συστηματική δουλειά σε όλες τις γειτονιές από αντιφασίστες και αντιφασίστριες για να παρέχουν πραγματική κοινωνική αλληλεγγύη σε όσους το έχουν ανάγκη και για να ξεριζώσουν τη φασιστική προπαγάνδα από τη ρίζα της.
-Καμία ανοχή στο φασισμό και τον ρατσισμό. Καμία ανοχή στη βία. Καμία ανοχή στους νοσταλγούς των Ναζί.
-Να στείλουμε τους φασίστες πίσω στις σπηλιές τους και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Ηλιόσποροι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου