Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΛΟΥ



ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΓΙΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ WATERVOLO


Απάντηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου



Κύριε Πρόεδρε
ευχαριστούμε για την ενημέρωση για την πρόθεση του κ. Δήμαρχου να φέρει το θέμα της διαχείρισης των νερών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο.
Ελπίζουμε  ότι αυτή την φορά  ο κ. Δήμαρχος θα τηρήσει την υπόσχεσή του και σας υπενθυμίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/2/2012 η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Εμείς ως Κίνηση Πολιτών θα συμμετέχουμε εποικοδομητικά σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις μας,  την οποία θεωρούμε απαραίτητη για να αποκατασταθεί ο πραγματικά δημοτικός χαρακτήρας της ΔΕΥΑΜΒ.
Ωστόσο θα βρισκόμαστε  την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, όπως έχουμε ανακοινώσει,  στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε να συζητηθούν και να  ικανοποιηθούν άμεσα τρία από τα αιτήματά μας, για τα οποία θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί και πολιτικοί  λόγοι, και τα οποία είναι:

  • το θέμα της ιδιωτικοποίησης εναντίον της οποίας έχουν άλλωστε ταχθεί  όλες οι παρατάξεις και φυσικά και ο κ. Δήμαρχος.

  •  Άρση των προστίμων και των απειλών για διακοπή  παροχής νερού  από την ΔΕΥΑΜΒ που θα ανακουφίσει πολύ κόσμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους λογαριασμούς λόγω της οικονομικής κρίσης και

  •  Διακοπή της διαδικασίας καταγραφής των αρδευομένων εκτάσεων από την ΔΕΥΑΜΒ  χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο.
Η συζήτηση αυτών των τριών θεμάτων στην συνεδρίαση της Δευτέρας  θα είναι μια θετική ένδειξη για αλλαγή του κλίματος και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης  ανάμεσα στην Κίνηση Πολιτών και την Δημοτική αρχή,  ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προανήγγειλε οκ. Δήμαρχος για τον ερχόμενο Ιούλιο,  στο οποίο θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα μας  τα οποία περιλαμβάνονται στον επίλογο της εισήγησής μας .
                                                                                                       
                                                                                                                                
                                                                                               Με εκτίμηση
                               
                                 Συντονιστική Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου