Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η "Κρίση" σε Α.... και... Β




Α) Δεν υπάρχει "Κρίση"!
Υπάρχει σχέδιο πλιάτσικου των οικονομιών κάποιων χωρών της Ευρωζώνης.... και πιθανής διάλυσής της μετά από αυτό (....δεν τους ενδιαφέρει άλλωστε).
Αυτό που ονομάζεται "Κρίση" στην προκειμένη, και κακώς το υιοθετούμε, είναι ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα επιβολής Νέων Οικονομικών Συσχετισμών, ειδικά σ' ότι αφορά το Κόστος Εργασίας... , καθώς και πρόγραμμα νέων μορφών (ολοκληρωτικών) πολιτικής διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Κοινωνιών, που θα καθιστά εφαρμόσιμους τους νέους οικονομικούς συσχετισμούς , που προανέφερα....
Αν κτυπηθεί η Ευρώπη, που αποτελεί, εκτός όλων των άλλων οικονομικών παραμέτρων... και παγκόσμιο προπύργιο Αντίστασης , λόγω πολιτικοκοινωνικής και κινηματικής κουλτούρας...., κτυπιέται όλος ο κόσμος....
Έτσι εξηγείται και η εμμονή στις "καταστροφικές πολιτικές" που συνεχίζονται, ενόσω είναι πια αυταπόδεικτα και ομολογούμενα από τους ίδιους σαν "αποτυχημένες"!
Μας έχουν "μπερδέψει στους Αριθμούς" και χάνουμε από τα μάτια μας την αρχική Πρόθεση-Σχέδιο!
Δεν υπάρχει "Κρίση"!
Αν θα υπήρχε, θα χάναν και οι Πολυεθνικές και οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές!
(...μη μπερδεύεστε, θυμηθείτε ότι: πως γίνεται να εκπονηθεί μια Τεχνητή Κρίση αν δεν χρεοκοπήσει κάποια χοντρή Τράπεζα... π.χ. στις USA ....; )
Όλα είναι θέμα σωστής Πρωταρχικής Ερμηνείας...... ή και Συγκάλυψης για όσους συμμετέχουν στο Σχέδιο !
Η Αποδοχή και μόνον του όρου "Κρίση" από τον πληθυσμό συνιστά αιτία Παραίτησης (Resignation) , μια που γενικεύει το πρόβλημα , και στο μυαλό του κόσμου μετατρέπεται στην παθητική φράση/στάση : "θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί" (δλδ. μαζί και οι τράπεζες π.χ.)
Ο όρος "Κρίση" αποτελούσε από την αρχή ένα επικοινωνιακό καμουφλάζ για τον πραγματικό σκοπό της ΛΗΣΤΕΙΑΣ και της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
Επικοινωνήστε με τον κόσμο , βγάλτε τους απ' το μυαλό τον όρο "Κρίση".
".....παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης" και άμεση ανατροπή!
Β)
Δεν ισχυρίζομαι ότι, στις καπιταλιστικές οικονομίες δεν υπάρχουν κρίσεις ... .
Ίσα-ίσα πιστεύω κάτι πολύ Μπρεχτικό , ότι δηλαδή το καπιταλιστικό μοντέλο "ανάπτυξης" (λέγε, παραγωγής και διαχείρισης ), ήδη σε ανθούσες περιόδους της καπιταλιστικής οικονομίας , παράγει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για την επόμενή του κρίση.
Όμως, οι κρίσεις έχουν και μιά διαχείριση.... Και το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι : μας μοιάζει αυτό που συνέβη/συμβαίνει (με τη σειρά) στην Ισλανδία , Ελλάδα , Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος ... να είναι διαχείριση "Κρίσης" ... ,τη στιγμή που η κατάσταση δεν ήταν/είναι καν αποτέλεσμα ενός "Ντόμινο", όπως το χρησιμοποίησαν από την αρχή σαν σκιάχτρο?
Δεν μας δημιουργείται η απορία , γιατί η Ευρώπη δεν διαχειρίζεται την "Κρίση" της στο σύνολο της ΕΕ , π.χ. με μια εξ' αρχής , σαν βάση , δημοσιονομική μετάλλαξη της ΕΕ , παρά διογκώνει τις ήδη εν γνώση της διογκωμένες οικονομίες πριν τις επιτεθεί ....; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος , που πρόσφατα "ενσωματώθηκε" στην ΕΕ .... Δεν γνώριζαν για τη Φούσκα των Ofshor.... ?
Καλά είναι λοιπόν να μιλάμε γενικά για την "ανατροπή του Καπιταλισμού", που αυτό πρέπει να γίνει , μόνο που εδώ υπάρχει το ειδικό, του Τώρα, που αν το χάσουμε από τα μάτια μας , θα χάσουμε τον βιότοπό μας .....
Γιατί ακόμα και Κεϋνσιανοί οικονομολόγοι, όπως πχ. ο Krugman , συμβουλεύουν άμεση έξοδο της Κύπρου απο το EURO .... ?
Πιθανώς, γιατί αυτό θέλουν να πετύχουν μετά το πλιάτσικο, είναι η διάλυση της ΕΕ .., και δεν θα λυπηθώ καθόλου γι' αυτήν την κακιά μητριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου