Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κράτος ανάλγητο, κράτος δολοφόνος: Άμεση απελευθέρωση και ισονομία για τον Κώστα Σακκά.


O αναρχικός Κώστας Σακκάς θα κρατείται παράνομα για 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί, αφού το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκισή του για ακόμη έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει τα ανώτατα όρια προφυλάκισης και παραμένει κρατούμενος.
Αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και είναι αντίθετο στο νομικό πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας (άρθρο 288 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, Σύνταγμα άρθρο 6 παρ. 4 εδάφιο β΄ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την προσωρινή κράτηση).
Η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον κρίσιμη, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου και έχει μεταφερθεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
Ο Κώστας Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», πράγμα το οποίο αρνείται και σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού παραμένει προφυλακισμένος -παράνομα- λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων (είναι δηλωμένος αναρχικός).
Η ποινικοποίηση των πολιτικών πεποιθήσεων και η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ένα ανάλγητο Κράτος δολοφόνο, εκτός του ότι μας γυρνάνε πίσω σε πέτρινα χρόνια, θα μας εκθέσουν για μια ακόμα φορά σαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Είναι δε μια προκλητικά κυνική και αποκάλυπτα εκδικητική συμπεριφορά από μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλέον κάθε ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση, ενώ δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις της που χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό, αυθαιρεσία και ακραίο συντηρητισμό.
Ο νομικός μας πολιτισμός επιβάλλει τη δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητας, ανεξάρτητα από το είδος των κατηγοριών. Επιβάλλει το σεβασμό στα ατομικά και δικονομικά δικαιώματα των κρατουμένων.
Είναι επιβεβλημένη η άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά για τη προστασία της υγείας του, αλλά και γιατί έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ανώτατο όριο της νόμιμης προφυλάκισης χωρίς δίκη.
Η ισονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

27.6.2013
Ηλιόσποροι - http://www.iliosporoi.net/       

Ηλιόσποροι - δίκτυο πληροφόρησης και ενεργοποίησης νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία /// www.iliosporoi.net /// www.myspace.com/iliosporoi /// iliosporoi facebook /// iliosporoi twitter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου