Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Την κλείνει η κυβέρνηση, να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και η κοινωνία



Η αναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Το αυταρχικό κράτος εξαπολύει εδώ και καιρό την επίθεση του σε όλο και πιο διευρυμένα κομμάτια του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας. Ο εξοργιστικός παραλογισμός της εξαγγελίας του κλεισίματος από το στόμα του διορισμένου δικοικητή της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την "ανακάλυψη" 1600 μπουκαλιών στη βίλα Αμαλία, και από την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, τα λιμάνια και την εκπαίδευση το τελευταίο διάστημα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια καταστολής όλων των μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης και των φωνών αμφισβήτησης. Έρχεται μόνο να μας φέρει αντιμέτωπους με το αδιανόητο.

Η φίμωση εκατοντάδων παραγωγών και δημοσιογράφων και η απόλυση χιλιάδων τεχνικών, με γελοία επιχειρήματα περί «τεμπέληδων» δημοσίων υπαλλήλων και «σπάταλων δημοσίων οργανισμών» δεν πείθει κανένα. Η προσπάθεια να βγεί αλώβητος όλος ο συρφετός των κομματικοκρατούμενων διοικήσεων, που χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια ως κομματικό και κρατικό φερέφωνο, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση, αυτή η ακροδεξιά ομήγυρη, βρήκε σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια τη νεοναζιστική συμμορία.


Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες της ΕΡΤ και στον αγώνα τους να μην σιωπήσει. Στηρίζουμε την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και τις καταλήψεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους εργαζομένους.


Συμμετέχουμε στον αγώνα για μια δημόσια (ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική) και ελεύθερη ΕΡΤ, στα χέρια των εργαζομένων και υπό κοινωνικό έλεγχο. Για μια δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση στην οποία η διαχείριση και ο έλεγχος θα γίνεται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα που η πληροφόρηση και η ψυχαγωγία μπορεί να έχει. Επιδιώκουμε όχι την «αξιοποίηση» αλλά την ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο της, κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας, για όλους και όλες.

Η προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ, έρχεται να σβήσει και την τελευταία αυταπάτη.

Όπως είπαν και οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς!


Κατάληψη - Αυτοδιαχείριση - Αυτοοργάνωση

Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ: Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία, με οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες

Για το λουκέτο της ΕΡΤ δείτε το βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου