Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Θα είμαστε εκεί που όλα συνεχίζονται



Θεσσαλονίκη, 19 Ιουνίου στις 12 το πρωί: ασφαλίτες εισβάλουν σε αστικό λεωφορείο, προσάγουν τον Χ.Μ. και τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ, όπου του γνωστοποιείται ότι θεωρείται ύποπτος για την τέλεση ενός πλήθους κακουργημάτων και πλημμελημάτων που σχετίζονται με τα γεγονότα της 12/5 στην περιοχή Καρατζά Λάκκος, στο όρος Κάκαβος. Στο πλαίσιο της απόπειρας δίωξής του, εξαναγκάζεται δια της βίας σε λήψη γενετικού υλικού (DNA).
Μετά την καταστροφή του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, στις 17/2, το κράτος έχει εντείνει και αναβαθμίσει ποιοτικά την καταστολή, διενεργώντας προσαγωγές κατοίκων που φέρονται ως ύποπτοι, κρατώντας τους για πολλές ώρες στην ασφάλεια, λαμβάνοντας κατά συρροή γενετικό υλικό, ασκώντας διώξεις με στημένα κατηγορητήρια και προφυλακίζοντας πρόσφατα δύο από τους διωκόμενους. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο της ποινικοποίησης της αντίστασης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού εντάσσεται και η επιχείρηση δίωξης του Χ.Μ., καθώς και η εν εξελίξει στοχοποίηση ατόμων που αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας δεν περιορίζεται ούτε σε γεωγραφικά όρια, ούτε από θεσμικές κατευθύνσεις.
Η επίθεση αυτή του κράτους στοχεύει στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων, στην ποινικοποίηση κάθε αγωνιστικής/πολιτικής σκέψης, στάσης και πρακτικής και στην αποεστίαση της προσοχής από το αναπτυξιακό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή. Η κυριαρχία, προασπίζοντας με συνέπεια τα συμφέροντα της Eldorado Gold και προκειμένου να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, επιχειρεί να διαχωρίσει τους αλληλέγγυους από τους κατοίκους της Χαλκιδικής, Ο σκοπός της δεν είναι άλλος από την απομόνωση και τον χωρικό περιορισμό του αγώνα, με απώτερο στόχο την αποτροπή της εξάπλωσής του, την αποδυνάμωση και αποσυσπείρωσή του.
Μέρος των εφαρμοζόμενων πρακτικών των δυνάμεων καταστολής είναι και η στοιχειοθέτηση έωλων κατηγοριών που κατασκευάζονται με βάση τον τρομονόμο. Επιπλέον, η χρήση γενετικού υλικού αποσκοπεί στο να προσδώσει ένα δήθεν ορθολογικό και επιστημονικοφανές έρεισμα στις παράλογες διώξεις που κατασκευάζει το κράτος. Η μέθοδος ταυτοποίησης γενετικού υλικού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αξιόπιστο «αποδεικτικό στοιχείο», μιας και το DNA μπορεί να κατασκευαστεί τεχνητά εξ αρχής, να αναπαραχθεί και να μεταφερθεί από τρίτους κατά βούληση. Η λήψη και διατήρηση ενός υπερευαίσθητου προσωπικού δεδομένου όπως το DNA, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποσκοπεί ξεκάθαρα στη δημιουργία τράπεζας πληροφοριών γενετικού υλικού, δηλαδή σε ένα βιολογικό φακέλωμα πάντα διαθέσιμο προς χρήση από την αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις εκάστοτε εντολές της εξουσίας.
Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές, αναγνωρίζοντας ότι κάθε φορά που ένα άτομο υφίσταται καταστολή, η επίθεση στοχεύει στον ίδιο τον αγώνα. Έναν αγώνα που ανήκει στη σφαίρα του πραγματικού και γι αυτό δεν κάμπτεται από πρακτικές που παραπέμπουν στον τηλεοπτικό κόσμο του CSI. Έναν αγώνα ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας, ο οποίος εξελίσσεται παντού, από το Περού μέχρι την Τουρκία και για αυτό δεν περιορίζεται. Έναν αγώνα, του οποίου αναπόσπαστα μέρη συνιστούμε όλες και όλοι.

Από την Τουρκία, μέχρι τις Σκουριές, το κεφάλαιο και η εξουσία έχουν πάντα το πρόσωπο της τρομοκρατίας
Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και σε όλους τους διωκόμενους
Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων αγωνιστών
Όσο και να προσπαθούν, δεν θα καταφέρουν να ισοπεδώσουν την αξιοπρέπειά μας

Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου