Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πρόσκληση σε Εκδήλωση για την κλωστική (βιομηχανική) κάνναβη



Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 8 Μαΐου (18.00 - 21.30) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντ. Τρίτσης, Ακαδημίας 50) όπου θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Κλωστική (βιομηχανική) κάνναβη, μια οικολογική πρόταση" και ομιλητές από Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχία και Ελλάδα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον νέο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (Ν. 4139/2013) που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή. Ένα από τα θετικά στοιχεία του νέου νόμου είναι ότι εξαιρεί από τις εξαρτησιογόνες ουσίες την κλωστική κάνναβη και τα προϊόντα της ανοίγοντας το δρόμο για την καλλιέργεια ενός φυτού με οικολογικές ιδιότητες και χιλιάδες βιομηχανικές χρήσεις, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε Αυστρία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ρουμανία η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης είναι νόμιμη και με αυτή την εκδήλωση επιδιώκουμε την μεταφορά καλών πρακτικών βασισμένων σε επιστημονικά δεδομένα και διεθνείς εμπειρίες.

Τετάρτη 8 Μαΐου: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

18.00 - 21.30: Ενημερωτική εκδήλωση: Βιομηχανική κάνναβη, μια οικολογική πρόταση
Ομιλητές:
- Mark Reinders (HempFlax), εκπρόσωπος της European Hemp Industry Association (EIHA), Ολλανδία
- Monika Brümmer, Αρχιτέκτονας, Cannabric, Ισπανία
- Patrick De Ceuster, Wervel, Βέλγιο
- Hanka Gabrielova, Konopa, Τσεχία
- Δρ. Σ. Βυζαντινόπουλος, πρώην Τακτικός Ερευνητής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε).
- Eκπρόσωποι Ελλήνων αγροτών
- Eκπρόσωποι Κannabishop
- Έκθεση προϊόντων κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζονται από τους εξής φορείς- συλλογικότητες: Οικολόγοι Πράσινοι και ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, Πράσινο Ινστιτούτο, Νέοι Πράσινοι, Επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), ΟΚΑΝΑ, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, ENCOD, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων keli.gr, Act Up Drase Hellas, Εφημερίδα Εποχή, Περιοδικό Ζενίθ, κ.α.

Η εκδήλωση εντάσσετε στα πλαίσια του 9ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις (8-11 Μαΐου 2013), το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας "Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά" την οποία στηρίζουν πλήθος πολιτών, συλλογικοτήτων και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου