Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ΛΟΝΔΙΝΟ



Από τις εξεγέρσεις στη Βόρειο Αφρική έως τις συνελεύσεις στην Ισπανία και την εξάπλωση του Occupy Movement, νέα κοινωνικά κινήματα αναδύθηκαν ανά τον κόσμο. Οι δομές μας, οι τρόποι οργάνωσής μας και οι τακτικές μας βρίσκονται ακόμα σε εμβρυϊκή μορφή: δουλεύοντας μέσω πειραματισμών και μαθαίνοντας από τις αναπόφευκτες δυσκολίες. Για να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε αυτές τις διαδικασίες, είναι σημαντικό να βρεθούμε μαζί ώστε να σκεφτούμε πάνω σε αυτές και να χτίσουμε το όραμά μας.

Επομένως, σας καλούμε να συμμετάσχετε στο GlobalSkillsXChange στο Λονδίνο, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις 8 και 9 Ιουνίου και θα ακολουθήσει μια εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων για τη δημοκρατία, ενάντια στην προσεχή Συνάντηση των G8, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου στην Ιρλανδία. Θα μοιραστούμε εργαλεία, δεξιότητες και εμπειρίες που θα φέρουμε πίσω στους τοπικούς αγώνες μας, καθώς θα καθορίζουμε κοινές δράσεις για παγκόσμια συνεργασία – προχωρώντας ένα βήμα πιο μακριά από τον καπιταλισμό και την ψευδοδημοκρατία κι ένα βήμα πιο κοντά σε ένα δίκαιο, βιώσιμο μέλλον.

Η συνάντηση θα εστιάσει σε 4 άξονες:
  • Πραγματική δημοκρατία, συνελεύσεις και οριζόντια οργάνωση
  • Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εναλλακτικές
  • Στρατηγικές αντίστασης και δράσης
  • Οn line πλατφόρμες/πόροι/εργαλεία

Προσκαλούμε συμμετοχές απ’όλο τον κόσμο και συμβολή σε νέες ιδέες αντίστασης. Αν έχετε ένα εργαστήριο ή μια δραστηριότητα να προτείνετε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο globalskillsxchange@gmail.com ή να την υποβάλλετε εδώ έως 15 Μαϊου 2013.

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Λονδίνο, καθώς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόσωπο-με-πρόσωπο αλληλεπίδραση, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι δε θα είναι εφιτκό για τον καθένα να έρθει και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να εξασφαλίσουμε on line πρόσβαση.

Επίσης, χτίζουμε μια open source, ελεύθερα προσβάσιμη, on line πλατφόρμα που μπορεί να γίνει μια έμπνευση και σημείο αναφοράς για όλους εκείνους που, μέσω των δράσεών τους, θέλουν να συμβάλλουν σε μια ριζική αλλαγή. Επομένως, καλούμε online συμβολή και συμμετοχή απ’ όλο τον κόσμο στα παραπάνω θέματα, σε οποιοδήποτε format πιο κατάλληλο για εσάς (βίντεο, podcast, online φυλλάδια, info-graphics, άρθρα, μελέτες, κλπ).

Καθώς αυτή η πρωτοβουλία αναπτύσσεται μέσω μιας ανοιχτής συμμετοχικής διαδικασίας, εάν θα θέλατε να εμπλακείτε, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη λίστα μέηλ και τις εβδομαδιαίες online συναντήσεις μας δημοσιευμένες στο σάιτ μας.

Τέλος, ελπίζουμε αυτή η συνάντηση/εκδήλωση να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι σε ένα μακροχρόνιο έργο. Προσβλέπουμε στην από κοινού οικοδόμησή του, καλωσορίζοντάς σας στο Λονδίνο και συνεχίζοντας τη συνεργασία μας πέρα από αυτό.

Ακολουθείστε μας:
Λάβετε μέρος στις online συναντήσεις:
Κάθε Τρίτη από τις 7 Μαϊου, 19.00 μ.μ. ώρα Αγγλίας, 20.00 μ.μ. Ηπειρωτική Ευρώπη
Ελέγξτε την τοπική ώρα εδώ: http://www.timeanddate.com/worldclock/converter.html
Server: Occupytalk.org > Assemblies & roundtables > OPEN SPACE
Πως να χρησιμοποιήσετε το Mumble: http://www.global-square.net/how-to-join
*Άλλες προγραμματισμένες δράσεις:
They owe us!:  http://theyoweus.org.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου