Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νεοναζί πυροβολούν μετανάστες στον Άγιο Βασίλειο Κορίνθου



η ομάδα Μπούκουρα ξανά σε δράση...
Το Σάββατο 6 Οκτώβρη, ομάδα νεοναζί της Χρυσής Αυγής περιπολούσε με ασημί αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες σε περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας.

Σταμάτησαν έξω από το σπίτι όπου διέμενε ο Μομπασέρ Μοχάμεντ, ετών 20. Ένας από αυτούς βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον Πακιστανό μετανάστη, ο οποίος βρίσκονταν στη βεράντα και δεν πρόλαβε να προφυλαχτεί. Στο σπίτι βρίσκονταν και άλλοι έξι μετανάστες. Ο δράστης φορούσε τη γνωστή στολή των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής.
Ο Μομπασέρ Μοχάμεντ τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Το αποτύπωμα του μίσους στο χέρι του ήταν δεκαέξι σκάγια.
Η Αστυνομία του Ν.Δένδια για άλλη μια φορά τηρεί πιστά το πρωτόκολλο της συγκάλυψης των εγκληματικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Συνέλαβαν το Μομπασέρ Μοχάμεντ από το νοσοκομείο, πριν καν ολοκληρωθεί η θεραπεία του και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου. Σε αυτό το κολαστήριο βρίσκεται τώρα χωρίς  να έχει μαζί του τα αναγκαία φάρμακα και την ιατρική παρακολούθηση. Στο σύγχρονο Νταχάου του Ν.Δένδια στις 27-29 Σεπτέμβρη εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποίησαν απεργία πείνας και η απάντηση ήταν το άγριο ξυλοφόρτωμα για να σταματήσουν. 
Άραγε δεν γνωρίζει τίποτα η Αστυνομία για το τι συμβαίνει με τη καθημερινή περιπολία θανάτου που οργανώνουν οι νεοναζί τους τελευταίους ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ καθημερινά;  Έρχονται κάποτε με ρόπαλα, άλλοτε με σπρέι, φοράνε μαύρες κουκούλες αλά Κου Κλούξ Κλάν. Τι είδους έρευνα διεξάγει(;) όταν μόλις χθες, δύο μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση, η ίδια περιπολία με το ίδιο αυτοκίνητο έκανε ξανά την εμφάνιση της;
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία ετοιμάζονται για δυναμικούς αγώνες για να σταματήσουν τα νέα μέτρα-σφαγείο της συγκυβέρνησης, οι νεοναζί κάνουν πλάτες στο Σαμαρά για να περάσουν τα μέτρα φτώχειας μεταθέτοντας τις ευθύνες στους μετανάστες εργάτες και απαλλάσσοντας έτσι τα αφεντικά. 
Είναι καιρός να μπει τέρμα στην ασυλία των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και να ξηλωθούν τα Αστυνομικά Τμήματα που τους  κάνουν πλάτες.
Με την  πανελλαδική συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14 Οκτώβρη, στη Τεχνόπολη στο Γκάζι θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της συγκυβέρνησης της ανεργίας, της φτώχειας, του ρατσισμού, της κυβέρνησης που συνεργάζεται πρόθυμα με τους νεοναζί δολοφόνους. 

Αναδημοσίευση από  ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ  -  ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου