Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια»



Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο γενικός γραμματέας - μέγας μάγιστρος - της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί ξανά να ξεπλύνει το «κόμμα» του απλά πλένοντας τα χέρια του με νερό.
Ακόμα πιο φανερά και απροκάλυπτα, ομολόγησε και επανέλαβε το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό λέγοντας με στόμφο και περίσσια μανία ότι μπορεί να είναι ναζί αλλά έχει «καθαρά» χέρια, που δεν έχουν κλέψει.
Φαίνεται πως πριν ανέβει στο βήμα για να βγάλει τους γεμάτους ασύστολα ψεύδη κα ρατσιστικά συμπλέγματα λόγους του, πίνει κάποιο ειδικό σκεύασμα που τον κάνουν να ξεχνά, να λησμονεί το ποιόν του.
Μιλάει στο κοινό του, αλλά και σε όλους εμάς αφού το σύνολο των ΜΜΕ αναμεταδίδουν ασταμάτητα όλη την παραφιλολογία του συνονθυλεύματος το οποίου ηγείται, και θαρρείς πως είναι άλλος άνθρωπος αυτός που είναι στο βήμα.
Δεν είναι αυτός που έγινε γνωστός μέσα από τις φασιστικές οργανώσεις, τις κατηγορίες για κλοπές πυρομαχικών και εκρηκτικών από τις αποθήκες του στρατού ενώ ήταν ακόμα εν υπηρεσία, την έκπτωσή του από το βαθμό του αλλά και την απόταξή του από τις τάξεις του στρατού, ή την υπόθεση με τις ανατινάξεις σε δημόσιους χώρους.
Για να μην αναφερθεί το «ροζ» ξενοδοχείο - στο οποίο απασχολούνται υπάλληλοι Ασιατικής προέλευσης – ή το κτηματομεσιτικό γραφείο και το μεγάλο φιλέτο ακινήτων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ή οι “security” - προστάτες.
Πρώτα από όλα, όμως, παραμένει ο ηθικός αυτουργός αμέτρητων περιστατικών τυφλής βίας, πάντα απέναντι σε αδυνάτους και ανυπεράσπιστους. Παρόλα αυτά, προσπαθεί να περάσει στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας ότι δεν είναι κακό να είσαι ναζί και φασίστας, αρκεί να μην έχεις κλέψει και ας είναι τα χέρια σου βουτηγμένα μέχρι πάνω αλλού.
Και όσοι βγαίνουν δημόσια να επικροτήσουν τις τακτικές αυτές των πογκρόμ βίας, δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν και αυτοί μόνοι απέναντι στο φασίστα. Τα συμφέροντά τους θα έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση και τότε θα δει το δικό του αίμα να κυλά στη γη, το δικό του πρόσωπο να λιανίζεται από αμόρφωτους γορίλες, τυφλωμένους από φανατισμό και μισαλλοδοξία.
Απόψε το βράδυ, στο δρόμο σκοτάδι, η γειτονιά σου μοιάζει να σε τρομάζει. Μη τους αφήσεις να σε πάρουν μαζί τους επειδή φοβάσαι το άγνωστο, το διαφορετικό. Δεν είσαι μόνος σου, κοίτα τριγύρω σου και θα βρεις την αλήθεια.

Κώστας Κουλ

Από τη στήλη "Η άλλη όψη..." στο efimeridadrasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου