Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας



Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο κτήμα του Αστέριου Δίκα  στην Πιερία από τις 10:00 έως τις 16:00 συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε και να διασπείρουμαι στο παρόν και στο μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας Φυσικό Γεννητικό Υλικό – Σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, πράξη αναγκαία για να διατηρήσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Για να θεμελιώσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιέργειας και αναπαραγωγής ντόπιων σπόρων που μας επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή της τροφής χωρίς τον έλεγχο από τις εταιρείες και χωρίς τον κίνδυνο της μεταλλαγής μας από την μεταλλαγμένη διατροφή που μας προωθούν. Ραντεβού γύρω στους 10:00 το πρωί για να τα πούμε απολαμβάνοντας σπιτικά ροφήματα.
Στις 12:00 με 14:00 θα γίνουν ομιλίες και στην συνέχεια θα διαθέσουμε και θα ανταλλάξουμε τα σπορικά μας.
Για μεσημέρι θα προσφερθεί φασολάδα, ελιές, τουρσί σε ένα κοινό τραπέζι στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε φέρνοντας αλμυρά, γλυκά, πίτες.
Τα παιδιά θα μπορούν να σπείρουν και να φυτέψουν τον δικό τους σπόρο ή το δικό τους φυτό.
Παράλληλα και καθ” όλη την διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι, όπου ο καθένας μπορεί να φέρει ή να πάρει ρούχα , παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κλπ.
Μπορείτε να φέρετε μαζί σας καθισματάκι ή χαλάκι.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την διαδρομή από το googlemap
Τοποθεσία: περιοχή Βλάχα. Από τέρμα Μαρτίου μετά την αντιπροσωπεία Scoda (προσοχή δεν μπαίνουμε στην εθνική οδό) μπαίνουμε στον παράδρομο παράλληλο της εθνικής οδού περνάμε το κατάστημα Rollman και αμέσως μετά τα Μακεδονικά λιπάσματα στρίβουμε δεξιά, περνάμε από την αερογέφυρα απέναντι και μετά ακολουθούμε τις ταμπέλες προς «Κτήμα Δίκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου