Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: Πρωθυπουργικές υποκλίσεις και... ξέφραγο αμπέλι χωρίς σταφύλια...


Η μετάλλαξη του Αντωνάκη ως "υπεύθυνου" δεν έγινε πιστευτή από τους πολλούς.
Οι εκατό πρώτες μέρες της κυβέρνησης πιστοποίησαν την πλήρη ανυπαρξία σχεδίου και "ισοδύναμων μέτρων", ανυπαρξία που κατέληξε σε μια διαπραγματευτική φούσκα. Με βάση υποτίθεται αυτό το προϋπάρχον σχέδιο "διαπραγμάτευσης", η ελληνική ελίτ και η μεσαία τάξη ψήφισε και έφερε στην κυβέρνηση την "τρικομματική". Είναι φανερό ότι η "ελληνική τρόικα" μπορεί να διασφαλίσει μόνο την ελληνική οικονομική ελίτ(για αυτό και δεν τη φορολογεί, βλέπε π.χ. καταχωνιασμένες λίστες). Δε μπορεί όμως να αποφύγει και τη συρρίκνωση των ελληνικών μεσοστρωμάτων, που απαιτεί η ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ. Πολλά από αυτά τα μεσοστρώματα αρχίζουν πλέον να αποσύρουν τη συναίνεση στο κυβερνών κομματικό σύστημα και αναζητούν "αντιμνημονιακή" διέξοδο. Αυτό έχει τρομάξει την ελιτ και τους πολιτικούς εκφραστές της.

Για αυτό "σπεύδει ως από μηχανής Θεός" η κ. Μέρκελ.
Ένα ξέφραγο αμπέλι ...που δεν έχει σταφύλια γιατί έχουν ήδη μαζευθεί και έχουν γίνει μούστο από τους ντόπιους και ξένους πιστωτές, δε μπορεί να είναι αντικείμενο νέας επιδρομής από τη γερμανική οικονομία. 
Η επίσκεψη της Μέρκελ γίνεται για να στηριχθεί η τρομοκρατημένη ελίτ και ο Αντωνάκης, ώστε να κρατηθεί στην εξουσία και να είναι και ο μελλοντικός επιστάτης "του αμπελιού" για τη παραγωγή και του μελλοντικού μούστου, που σύμφωνα με την "εσωτερική" και "εξωτερική" τρόικα ανήκει όχι στους καλλιεργητές του αμπελιού, αλλά στους πιστωτές τους. Γίνεται ταυτόχρονα για να διασκεδαστεί η ανησυχία εκείνων των μεσοστρωμάτων, που ακόμα ελπίζουν ότι θα τη "βγάλουν καθαρή", αρκεί να τους δοθεί η καινούργια "δόση" από τους "σωτήρες" τους . Μένει να δούμε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό αυτών που ελπίζουν ακόμα ότι δε θα περάσουν στους "απο κάτω". 
Όσο για τις "γερμανικές αποζημιώσεις", που κάποιοι άλλοι ελπίζουν ότι αν μας δοθούν θα "σωθούμε" όλοι και όχι όπως πάντα μόνο η ελίτ, οι "δοσίλογοι" και αυτοί που είναι στα πράγματα(θα ήταν βέβαια δίκαιο να αποζημιωθούν κατευθείαν τα θύματα όχι μόνο των σφαγιασθέντων, αλλά και των χιλιάδων θυμάτων της κατοχής-φαντασθείτε να αποζημιωνόταν το μετεμφυλιακό κράτος των δοσίλογων του τέλους του `40 και του `50, όπως έγινε με το σχέδιο Μάρσαλ ) θα λειτουργούσαν όπως οι "δόσεις" των μνημονιακών δανείων, σαν μέσο πίεσης προς την κοινωνία να αποδεχθεί τους όρους τους και ταυτόχρονα σαν "φρούδες ελπίδες" επιστροφής στο προ της κρίσης καταναλωτικό μοντέλο.
Η επίσκεψη της Μέρκελ θα συνοδευθεί τότε μόνο με ένα θετικό γεγονός: αν ο κόσμος κατεβεί την Τρίτη στους δρόμους και φωνάξει στη Μέρκελ και τον Αντωνάκη: "φύγετε, δεν θέλουμε ούτε εσάς ούτε τα λεφτά σας".  

Παρακάτω οι "σουρεαλιστικές" σκέψεις ενός φίλου, που μου τις έστειλε με μαίηλ:

Συναγερμός - ¨Η Frau Merkel την Τρίτη θα επισκεφτεί το άτυπο ¨Γερμανικό Κρατίδιο¨ της Ελλάδας ( "BUNDESLAND GRIECHENLAND" ) !

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

Το επιδίωκε , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΕ εδώ και καιρό. Το κατάφερε όμως ο δισέγγονος της ¨Πηνελόπης Δέλτα¨ !
Εδώ ενσωμάτωση του βίντεο με εξής λεζάντα υποσημείωση:
¨Αυθαίρετοι συνειρμοί¨ σχετικά με την ¨φιλική –ευρωπαϊκή επίσκεψη¨ της Μέρκελ την Τρίτη στην Αθήνα. Μία άλλη Γερμανική επίσκεψη μπροστά από την Βουλή πριν όχι πολλά χρόνια. Κάθε παραλληλισμός είναι ¨απαράδεκτος¨.

¨Αναμένεται¨  ( ¨Εικάζεται¨ ) ότι  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ¨   
Α) ο ¨Σύριζα¨ , σαν ¨Αξιωματική Αντιμνημονιακή Δύναμη¨ να καλέσει σε ¨μαχητικές διαδηλώσεις¨ σε όλη την Ελλάδα … σαν απάντηση στα ¨Μνημόνια¨ που υπαγορεύει και επιβάλει η ¨Μαντάμ Μέρκελ¨ ( όρος Αλ. Τσίπρα ) στην Ελλάδα και σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Β) Η Αλέκα Παπαρήγα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να κηρύξουν ¨απεργία πείνας¨ έξω από την Γερμανική Πρεσβεία¨ με ένα πανό που απευθύνεται προς τα διεθνή Μ.Μ.Ε :
¨ΕΩΣ ΕΔΩ - 70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ  
Γ) Το ¨ταξικό κίνημα¨ με πρωτοπόρους Μεταλλωρύχους , Χαλυβδό-εργάτες και Ναυτεργάτες του ¨ΠΑΜΕ¨ και των ¨συνδικαλιστικών συσπειρώσεων του Σύριζα¨ θα καταλάβει την ημέρα της επίσκεψης Μέρκελ την  ¨Πλατεία Συτάγματος¨ με πανό που θα αναγράφουν :
¨ Δεν επιτρέψουμε να δουλέψει κανείς Έλληνας εργαζόμενος στα Σύγχρονα Στρατόπεδα Εργασίας , τις λεγόμενες  ¨ΕΟΖ¨ υπό Γερμανική και ¨Ευρωπαϊκή¨ Διοίκηση και Νομοθεσία¨ -  ¨
¨Θα σταματήσουμε το Δουλεμπόριο με αλλοδαπούς εργαζόμενους και πρόσφυγες – Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας  – καταγγελία της μαυραγορίτης ¨Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ¨ .
Γ) Οι ¨Αριστεροί¨ και ¨Κομμουνιστές¨ βουλευτές θα απέχουν από μια ενδεχόμενη πανηγυρική υποδοχή η ομιλία της Μαντάμ Μέρκελ στην ¨Βουλή¨ , όπως επίσης δεν θα παραστούν σε καμία συνηθισμένη ¨δεξίωση¨ προς τιμή της , ούτε θα δεχτούν ¨διμερής συνομιλίες-συναντήσεις ¨ .  
ΕΔΩ Η ΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Δ) Ο Μανώλης Γλέζος μαζί με άλλους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από αντιπροσώπους του ¨Δικτύου των 90 Μαρτυρικών Δήμων¨ της Ελλάδας που υπέστησαν το Γερμανικό- ναζιστικό Ολοκαύτωμα , οι οποίοι θα κρατούν αφίσες με τα ονόματα των Δήμων τους , θα σταθούν  ¨τιμητική φρουρά¨ σε σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά από το μνημείο του ¨Άγνωστου Στρατιώτη¨ , κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που θα αναγράφουν  
¨ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨
¨ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ¨Δ.Δ. της ΧΑΓΗΣ¨ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ /ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨ -
¨ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ – 70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ…¨
Ε ) Η Εκκλησία της Ελλάδας , η οποία έχει καταγράψει , χωρίς να αποζημιωθεί , εκατοντάδες πυρπολήσεις εκκλησιών, μοναστηριών και συλήσεις , την εκτέλεση και την κατακρήμνιση δεκάδων ιερωμένων από τις δυνάμεις κατοχής θα δώσει εντολή να ηχήσουν οι καμπάνες σε όλους τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας , στους μαρτυρικούς τόπους λατρείας ( αρχής γενομένης από την Μονή Αγίας Λαύρας και τα Μετέωρα ) και στις Ενορίες της Αττικής .
ΣΤ) Γνωστοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες , όπως ο Μίκης Θεοδωράκης θα εκδώσουν κοινά ψηφίσματα με τα οποία θα καταδικάζουν την διαρκή ανάμειξη της Γερμανίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας , με στόχο την προώθηση αποικιοκρατικών οικονομικών συμφερόντων και την παραβίαση των αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της ¨αυτοδιάθεσης των λαών¨ , παράλληλα θα ζητούν να καταβληθούν άμεσα οι Γερμανικές Επανορθώσεις , ένα απαράγραπτο αίτημα που έχει υπογραφτεί με το αίμα 500 χιλιάδων αδίκως δολοφονηθέντων Ελλήνων.
Η) Και τέλος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κηρύξουν στην Αθήνα και Αττική πεντάωρη στάση εργασίας/απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της Γερμανίας

ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ – ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1/100  , εκτός από κάτι χλιαρές και δευτερεύουσας σημασίας ¨κριτικές αρθρογραφίες¨ για την ¨τιμή των όπλων¨ και την ¨αντιμνημονιακή¨ παραπλάνηση του ¨εκλογικού σώματος¨  , δεν θα ξαφνιαστώ επίσης εάν αντιδράσει μόνο η ¨Χ.Α.¨ ενάντια στην ... ¨Εβραιοκρατούμενη Γερμανία¨ που ¨δεν¨ είναι ¨γνήσια¨ όπως η παλιά...,
ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ¨ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ  – ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ  ¨ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ ¨ , εδώ και πολλά χρόνια . Σήμερα απλά ζούμε την ολοκλήρωση της με τις ¨τελικές λύσεις¨

Υ.Γ. Μόλις τώρα , στο τελείωμα συγγραφής της παρέμβασης μου , διαβάζω πως ¨ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ¨ καλεί για την Τρίτη σε τρίωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ.
Από πρώτης άποψης θα πούμε μπράβο . Να δούμε το πώς θα διαμορφώσουν – ερμηνεύσουν την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού στην νέο-γερμανική κατοχή .
Όμως καλεί και το ¨Κ.Κ.Ε.¨ , ξεχωριστά όπως πάντα . Εάν κρίνω από το κεντρικό σύνθημα του Κ.Κ.Ε.  για τις συγκεντρώσεις  "Μπλόκο στα μέτρα" και την παράλληλη δήλωση της κας Παπαρήγα ¨ η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό…¨ (  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=166740&catid=9 ). Καταλαβαίνουμε πως το Κ.Κ.Ε. δεν καλεί σε διαδήλωση ενάντια στην μετατροπή της Ελλάδας σε Προτεκτοράτο της Γερμανίας και των άλλων καπιταλιστικών μητροπολιτικών  κέντρων.

Προφανώς για την κα Παπαρήγα , όπως για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχει ¨αντίθεση μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου ¨! . Τους εργαζόμενους της Γερμανίας τους εκμεταλλεύεται το ελληνικό κεφάλαιο , όπως το γερμανικό τους έλληνες . Για αυτό και τα συμφέροντα των γερμανών εργαζομένων είναι τα ίδια με των ελλήνων και οι ¨αγώνες¨ κοινοί , ενάντια στα ¨αφεντικά¨ .
Και δεν θέτει επίσης ( με την επιφύλαξη της είδησης όπως την μετέφερε το ¨αστικό μ.μ.ε. ) σαν κεντρικό αίτημα τον συμψηφισμό των οφειλών της Ελλάδας με αυτά που μας χρωστά η Γερμανία , δεν ζητά δηλαδή τις Γερμανικές Επανορθώσεις , διότι δεν θεωρεί πως η Ελλάδα δέχεται καπιταλιστική οικονομική επίθεση  νέο-ιμπεριαλιστικής μορφής .
Για παράδειγμα στην συζήτηση το 2008 στο Κοινοβούλιο  για το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην αντίστοιχη εταιρεία του Γερμανικού δημοσίου ( Deutsche Telecom ) η κ. Παπαρήγα είχε δηλώσει πως :  ¨δεν μας ενδιαφέρει εάν ΟΤΕ ανήκει σε Έλληνες η Γερμανούς η ακόμα εάν είναι δημόσια η ιδιωτική επιχείρηση ( ! )  , αλλά το εάν υπάρχει καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης , η οποία θα απελευθερωθεί μόνο με την ¨Λαϊκή Εξουσία¨ ( όπως την φαντάζεται το Κ.Κ.Ε. μέσα από τις δικές του αναλύσεις … ) ! Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε πως η Γερμανική κατοχή της χώρας θα είναι μακριάς πνοής εάν ο αγώνας του ελληνικού λαού κρινόταν από τέτοιου είδους αγώνες ….

Και μια συμπλήρωση από το παρελθόν στα παραπάνω του Αλέξανδρου: 

9 Οκτωβρίου 1944(την Τρίτη που έρχεται η Μέρκελ είναι 9 Οκτωβρίου):
α) Οι Ναζί εκτελούν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες, μόλις τρείς ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.
β) Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρείς μέρες πρίν  από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα  6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου