Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση με σχεδιασμό και όχι καταστροφή με μνημόνια!

ΤΜετά το 4ο κατά σειράν μνημόνιο, τώρα έρχεται η «μια από τα ίδια ανάπτυξη», ίσως πιο «δίκαια», υπόσχεται η κυβέρνηση. Με διεθνείς επενδύσεις για μεταφορά του πλούτου της χώρας στο εξωτερικό, στα χέρια των διεθνών επενδυτών, αυτών καλέ που μας δανείζανε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα τους χρωστάμε τα «μαλλιά της κεφαλής μας».

Τι και αν κάποιοι από μας φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια: σεισάχθεια και αποανάπτυξη!(http://www.topikopoiisi.eu/theta941sigmaepsiloniotasigmaf/36) και «στροφή σεαποκεντρωμένη, τοπικοποιημένη, αμεσοδημοκρατική κοινωνία ίσης κατανομής και του μικρότερου δυνατού οικολογικού αποτυπώματος».
Μα τα μνημόνια δεν πετύχανε –χωρίς να το θέλουμε-αποανάπτυξη; Τι είναι η συρρίκνωση κατά 25% του ΑΕΠ της χώρας, αν δεν είναι αποανάπτυξη; Λένε μερικοί κυνικοί!
Απαντάμε: πρώτα -πρώτα το ΑΕΠ μιας χώρας δεν είναι κατάλληλος δείκτης για την ευζωία των κατοίκων της και σήμερα αμφισβητείται αυτό και υπάρχουν οικονομολόγοι, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί που εργάζονται εδώ και δεκαετίες για τη διαμόρφωση καλύτερων δεικτών ευημερίας, διότι η προσήλωση στο ΑΕΠ θέτει στο περιθώριο της κοινωνικής συνείδησης το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος της ανάπτυξης (http://www.topikopoiisi.eu/902rhothetarhoalpha/1559378 καιhttp://www.topikopoiisi.eu/theta941sigmaepsiloniotasigmaf/2087834).
Στη συνέχεια λέμε ότι: αποανάπτυξη κάνεις με συνειδητό σχεδιασμό και όχι με καταστροφή μέσω των μνημονίων!
Η βασική ιδέα της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης είναι η αλληλέγγυα, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική οικονομία με χαμηλή κατανάλωση πόρων – και όχι η φτώχεια και η ύφεση με ντιρεκτίβες λιτότητας, συνδυασμένη μάλιστα με καταστροφή του περιβάλλοντος και οικολογική υποβάθμιση που βιώνουν οι άνθρωποι σήμερα στην Ελλάδα.
Οι αρνητικές συνέπειες των δήθεν λύσεων για την κρίση, βύθισαν τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη δυστυχία και έφερε την Ευρώπη στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής. Αντίθετα πολλοί πλούσιοι Έλληνες κατάφεραν - με τη βοήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης - να βγάλουν τα περισσότερα περιουσιακά τους στοιχεία από τη χώρα. Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μια ενδεχόμενη πλήρη κατάρρευση της οικονομίας, αλλά αυτό επιτάχυνε ταυτόχρονα αυτή την κατάρρευση και σε γενικές γραμμές αύξησε την ανισότητα, τις συγκρούσεις κατανομής και τον αποκλεισμό.
Την ίδια στιγμή η κρίση-πολλές φορές το τονίσαμε αυτό και σαν ιστοσελίδα και στις ομιλίες συζητήσεις με τα εναλλακτικά εγχειρήματα που ξεπήδησαν σε όλο αυτό το διάστημα-είχε και έχει ακόμα ένα θετικό: Μας αναγκάζει επίσης να αναζητήσουμε νέες δυνατότητες και τρόπους ζωής, συνύπαρξης και εργασίας, καθώς και διευρυμένους χώρους για να δοκιμάζουμε όλα αυτά. Εγχειρήματα που πριν την κρίση για χρόνια διαχειρίζονταν από μικρές μειοφηφικές πρωτοβουλίες ( από ελευθεριακές, αντιφασιστικές ή ομάδες αλληλεγγύης για παράδειγμα), βρίσκουν τώρα μεγάλη απήχηση και δημιουργούνται καινούργια, με νέες ιδέες. Υπάρχουν αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και εγχειρήματα γειτονιάς, κοινωνικά-αλληλέγγυα ιατρεία, δίκτυα-οάσεις μη χρηματικής οικονομίας και ανταλλαγής, κοινωνικά παντοπωλεία με δωρεάν διάθεση προϊόντων και αντικειμένων κυρίως από «δεύτερο χέρι», νέας μορφής συνεταιρισμοί(χωρίς διοικητικά συμβούλια , με συνέλευση μελών), εργαστήρια και πρότζεκτ αυτοβοήθειας. Μοντέλα συλλογικής εργασίας και συνεργατικές με αποφάσεις στη βάση της συναίνεσης και της άμεσης δημοκρατίας, γίνονται πλατιά γνωστά και οικεία. Μερικοί άνθρωποι λοιπόν στην Ελλάδα αναγκάσθηκαν και αναγκάζονται να συνευρεθούν και να οικοδομήσουν στοιχεία μιας ενωμένης και ειρηνικής κοινωνίας «από τα κάτω».
Αλλά οι προϋποθέσεις για όλα αυτά είναι κατανοητά δύσκολες - η πλειοψηφία της κοινωνίας βιώνει τη συρρίκνωση, όχι ως δημιουργία νέων δυνατοτήτων, αλλά ως καταστροφή. Γιατί παρά αυτά τα φωτεινά σημάδια της ελπίδας, ο ισολογισμός της μέχρι τώρα λιτότητας παραμένει καταστροφική. Η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε μόνο μεταξύ 2008 και 2010 κατά 43%. Η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων φθάνει ακόμη και στο 50%. Ολόκληρες οικογένειες ζουν από την μικρή σύνταξη των παππούδων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ίδιου του ελληνικού κοινοβουλίου σχεδόν 6,5 εκατομμύρια Ελλήνων ζουν μέσα στη φτώχεια - αυτό είναι το 58% του πληθυσμού! Ένας τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ασφάλιση υγείας. Οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες και ενέργειες ενάντια σε αυτές τις πολιτικές ήταν και είναι κοινός τόπος – ακριβώς όπως και η βίαιη καταστολή τους από την αστυνομία.
Περισσότερη «λιτότητας» χωρίς περικοπή ή εξάλειψη του χρέους θα επιδεινώνει συνεχώς την κατάσταση, χωρίς να την επιλύει. Η κλασική πολιτική πρόταση-από όλα σχεδόν τα κόμματα- για μια μονόπλευρη εστίαση στην μια από τα ίδια «ανάπτυξη» και στις επενδύσεις με στόχο το κέρδος κερδών, δεν μπορεί να είναι η απάντηση και αυτό είναι ολοφάνερο. Παραμένουν άλυτες-και σε παγκόσμιο επίπεδο-οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις για ισότιμη και δίκαιη κατανομή των βαρών και των πλεονασμάτων, καθώς και η οικολογική καταστροφή. Χρειαζόμαστε μια εναλλακτική λύση, η οποία θα αντιμετωπίζει μαζί τα οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα και τις αιτίες τους. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε αλλαγές σε πολλαπλά επίπεδα: στο προσωπικό και συλλογικό επίπεδο συνείδησης, στην οργάνωση και αυτοοργάνωση, στο θεσμικό πολιτικό επίπεδο. Να επανέλθει το πνεύμα του κοινοτισμού για να βρούμε συλλογικά τις απαιτούμενες σήμερα ριζοσπαστικές λύσεις. Να στηρίξουμε και να πολλαπλασιάσουμε τα αυτοοργανωμένα εναλλακτικά εγχειρήματα σε όλους τους ζωτικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να αναπνεύσει ο πληθυσμός και να επανέλθει η ελπίδα για το μέλλον, κόντρα στη δυστοπία των μνημονιακών πολιτικών.

Επισκεφθείτε και την νέα ιστοσελίδα μας: http://www.topikopoiisi.eu/


Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: Πρωθυπουργικές υποκλίσεις και... ξέφραγο αμπέλι χωρίς σταφύλια...


Η μετάλλαξη του Αντωνάκη ως "υπεύθυνου" δεν έγινε πιστευτή από τους πολλούς.
Οι εκατό πρώτες μέρες της κυβέρνησης πιστοποίησαν την πλήρη ανυπαρξία σχεδίου και "ισοδύναμων μέτρων", ανυπαρξία που κατέληξε σε μια διαπραγματευτική φούσκα. Με βάση υποτίθεται αυτό το προϋπάρχον σχέδιο "διαπραγμάτευσης", η ελληνική ελίτ και η μεσαία τάξη ψήφισε και έφερε στην κυβέρνηση την "τρικομματική". Είναι φανερό ότι η "ελληνική τρόικα" μπορεί να διασφαλίσει μόνο την ελληνική οικονομική ελίτ(για αυτό και δεν τη φορολογεί, βλέπε π.χ. καταχωνιασμένες λίστες). Δε μπορεί όμως να αποφύγει και τη συρρίκνωση των ελληνικών μεσοστρωμάτων, που απαιτεί η ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ. Πολλά από αυτά τα μεσοστρώματα αρχίζουν πλέον να αποσύρουν τη συναίνεση στο κυβερνών κομματικό σύστημα και αναζητούν "αντιμνημονιακή" διέξοδο. Αυτό έχει τρομάξει την ελιτ και τους πολιτικούς εκφραστές της.

Για αυτό "σπεύδει ως από μηχανής Θεός" η κ. Μέρκελ.
Ένα ξέφραγο αμπέλι ...που δεν έχει σταφύλια γιατί έχουν ήδη μαζευθεί και έχουν γίνει μούστο από τους ντόπιους και ξένους πιστωτές, δε μπορεί να είναι αντικείμενο νέας επιδρομής από τη γερμανική οικονομία. 
Η επίσκεψη της Μέρκελ γίνεται για να στηριχθεί η τρομοκρατημένη ελίτ και ο Αντωνάκης, ώστε να κρατηθεί στην εξουσία και να είναι και ο μελλοντικός επιστάτης "του αμπελιού" για τη παραγωγή και του μελλοντικού μούστου, που σύμφωνα με την "εσωτερική" και "εξωτερική" τρόικα ανήκει όχι στους καλλιεργητές του αμπελιού, αλλά στους πιστωτές τους. Γίνεται ταυτόχρονα για να διασκεδαστεί η ανησυχία εκείνων των μεσοστρωμάτων, που ακόμα ελπίζουν ότι θα τη "βγάλουν καθαρή", αρκεί να τους δοθεί η καινούργια "δόση" από τους "σωτήρες" τους . Μένει να δούμε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό αυτών που ελπίζουν ακόμα ότι δε θα περάσουν στους "απο κάτω". 
Όσο για τις "γερμανικές αποζημιώσεις", που κάποιοι άλλοι ελπίζουν ότι αν μας δοθούν θα "σωθούμε" όλοι και όχι όπως πάντα μόνο η ελίτ, οι "δοσίλογοι" και αυτοί που είναι στα πράγματα(θα ήταν βέβαια δίκαιο να αποζημιωθούν κατευθείαν τα θύματα όχι μόνο των σφαγιασθέντων, αλλά και των χιλιάδων θυμάτων της κατοχής-φαντασθείτε να αποζημιωνόταν το μετεμφυλιακό κράτος των δοσίλογων του τέλους του `40 και του `50, όπως έγινε με το σχέδιο Μάρσαλ ) θα λειτουργούσαν όπως οι "δόσεις" των μνημονιακών δανείων, σαν μέσο πίεσης προς την κοινωνία να αποδεχθεί τους όρους τους και ταυτόχρονα σαν "φρούδες ελπίδες" επιστροφής στο προ της κρίσης καταναλωτικό μοντέλο.
Η επίσκεψη της Μέρκελ θα συνοδευθεί τότε μόνο με ένα θετικό γεγονός: αν ο κόσμος κατεβεί την Τρίτη στους δρόμους και φωνάξει στη Μέρκελ και τον Αντωνάκη: "φύγετε, δεν θέλουμε ούτε εσάς ούτε τα λεφτά σας".  

Παρακάτω οι "σουρεαλιστικές" σκέψεις ενός φίλου, που μου τις έστειλε με μαίηλ:

Συναγερμός - ¨Η Frau Merkel την Τρίτη θα επισκεφτεί το άτυπο ¨Γερμανικό Κρατίδιο¨ της Ελλάδας ( "BUNDESLAND GRIECHENLAND" ) !

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

Το επιδίωκε , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΕ εδώ και καιρό. Το κατάφερε όμως ο δισέγγονος της ¨Πηνελόπης Δέλτα¨ !
Εδώ ενσωμάτωση του βίντεο με εξής λεζάντα υποσημείωση:
¨Αυθαίρετοι συνειρμοί¨ σχετικά με την ¨φιλική –ευρωπαϊκή επίσκεψη¨ της Μέρκελ την Τρίτη στην Αθήνα. Μία άλλη Γερμανική επίσκεψη μπροστά από την Βουλή πριν όχι πολλά χρόνια. Κάθε παραλληλισμός είναι ¨απαράδεκτος¨.

¨Αναμένεται¨  ( ¨Εικάζεται¨ ) ότι  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ¨   
Α) ο ¨Σύριζα¨ , σαν ¨Αξιωματική Αντιμνημονιακή Δύναμη¨ να καλέσει σε ¨μαχητικές διαδηλώσεις¨ σε όλη την Ελλάδα … σαν απάντηση στα ¨Μνημόνια¨ που υπαγορεύει και επιβάλει η ¨Μαντάμ Μέρκελ¨ ( όρος Αλ. Τσίπρα ) στην Ελλάδα και σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Β) Η Αλέκα Παπαρήγα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να κηρύξουν ¨απεργία πείνας¨ έξω από την Γερμανική Πρεσβεία¨ με ένα πανό που απευθύνεται προς τα διεθνή Μ.Μ.Ε :
¨ΕΩΣ ΕΔΩ - 70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ  
Γ) Το ¨ταξικό κίνημα¨ με πρωτοπόρους Μεταλλωρύχους , Χαλυβδό-εργάτες και Ναυτεργάτες του ¨ΠΑΜΕ¨ και των ¨συνδικαλιστικών συσπειρώσεων του Σύριζα¨ θα καταλάβει την ημέρα της επίσκεψης Μέρκελ την  ¨Πλατεία Συτάγματος¨ με πανό που θα αναγράφουν :
¨ Δεν επιτρέψουμε να δουλέψει κανείς Έλληνας εργαζόμενος στα Σύγχρονα Στρατόπεδα Εργασίας , τις λεγόμενες  ¨ΕΟΖ¨ υπό Γερμανική και ¨Ευρωπαϊκή¨ Διοίκηση και Νομοθεσία¨ -  ¨
¨Θα σταματήσουμε το Δουλεμπόριο με αλλοδαπούς εργαζόμενους και πρόσφυγες – Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας  – καταγγελία της μαυραγορίτης ¨Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ¨ .
Γ) Οι ¨Αριστεροί¨ και ¨Κομμουνιστές¨ βουλευτές θα απέχουν από μια ενδεχόμενη πανηγυρική υποδοχή η ομιλία της Μαντάμ Μέρκελ στην ¨Βουλή¨ , όπως επίσης δεν θα παραστούν σε καμία συνηθισμένη ¨δεξίωση¨ προς τιμή της , ούτε θα δεχτούν ¨διμερής συνομιλίες-συναντήσεις ¨ .  
ΕΔΩ Η ΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Δ) Ο Μανώλης Γλέζος μαζί με άλλους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από αντιπροσώπους του ¨Δικτύου των 90 Μαρτυρικών Δήμων¨ της Ελλάδας που υπέστησαν το Γερμανικό- ναζιστικό Ολοκαύτωμα , οι οποίοι θα κρατούν αφίσες με τα ονόματα των Δήμων τους , θα σταθούν  ¨τιμητική φρουρά¨ σε σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά από το μνημείο του ¨Άγνωστου Στρατιώτη¨ , κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που θα αναγράφουν  
¨ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨
¨ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ¨Δ.Δ. της ΧΑΓΗΣ¨ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ /ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨ -
¨ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ – 70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ…¨
Ε ) Η Εκκλησία της Ελλάδας , η οποία έχει καταγράψει , χωρίς να αποζημιωθεί , εκατοντάδες πυρπολήσεις εκκλησιών, μοναστηριών και συλήσεις , την εκτέλεση και την κατακρήμνιση δεκάδων ιερωμένων από τις δυνάμεις κατοχής θα δώσει εντολή να ηχήσουν οι καμπάνες σε όλους τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας , στους μαρτυρικούς τόπους λατρείας ( αρχής γενομένης από την Μονή Αγίας Λαύρας και τα Μετέωρα ) και στις Ενορίες της Αττικής .
ΣΤ) Γνωστοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες , όπως ο Μίκης Θεοδωράκης θα εκδώσουν κοινά ψηφίσματα με τα οποία θα καταδικάζουν την διαρκή ανάμειξη της Γερμανίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας , με στόχο την προώθηση αποικιοκρατικών οικονομικών συμφερόντων και την παραβίαση των αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της ¨αυτοδιάθεσης των λαών¨ , παράλληλα θα ζητούν να καταβληθούν άμεσα οι Γερμανικές Επανορθώσεις , ένα απαράγραπτο αίτημα που έχει υπογραφτεί με το αίμα 500 χιλιάδων αδίκως δολοφονηθέντων Ελλήνων.
Η) Και τέλος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κηρύξουν στην Αθήνα και Αττική πεντάωρη στάση εργασίας/απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της Γερμανίας

ΕΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ – ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1/100  , εκτός από κάτι χλιαρές και δευτερεύουσας σημασίας ¨κριτικές αρθρογραφίες¨ για την ¨τιμή των όπλων¨ και την ¨αντιμνημονιακή¨ παραπλάνηση του ¨εκλογικού σώματος¨  , δεν θα ξαφνιαστώ επίσης εάν αντιδράσει μόνο η ¨Χ.Α.¨ ενάντια στην ... ¨Εβραιοκρατούμενη Γερμανία¨ που ¨δεν¨ είναι ¨γνήσια¨ όπως η παλιά...,
ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ¨ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ  – ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ  ¨ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ ¨ , εδώ και πολλά χρόνια . Σήμερα απλά ζούμε την ολοκλήρωση της με τις ¨τελικές λύσεις¨

Υ.Γ. Μόλις τώρα , στο τελείωμα συγγραφής της παρέμβασης μου , διαβάζω πως ¨ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ¨ καλεί για την Τρίτη σε τρίωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ.
Από πρώτης άποψης θα πούμε μπράβο . Να δούμε το πώς θα διαμορφώσουν – ερμηνεύσουν την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού στην νέο-γερμανική κατοχή .
Όμως καλεί και το ¨Κ.Κ.Ε.¨ , ξεχωριστά όπως πάντα . Εάν κρίνω από το κεντρικό σύνθημα του Κ.Κ.Ε.  για τις συγκεντρώσεις  "Μπλόκο στα μέτρα" και την παράλληλη δήλωση της κας Παπαρήγα ¨ η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό…¨ (  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=166740&catid=9 ). Καταλαβαίνουμε πως το Κ.Κ.Ε. δεν καλεί σε διαδήλωση ενάντια στην μετατροπή της Ελλάδας σε Προτεκτοράτο της Γερμανίας και των άλλων καπιταλιστικών μητροπολιτικών  κέντρων.

Προφανώς για την κα Παπαρήγα , όπως για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχει ¨αντίθεση μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου ¨! . Τους εργαζόμενους της Γερμανίας τους εκμεταλλεύεται το ελληνικό κεφάλαιο , όπως το γερμανικό τους έλληνες . Για αυτό και τα συμφέροντα των γερμανών εργαζομένων είναι τα ίδια με των ελλήνων και οι ¨αγώνες¨ κοινοί , ενάντια στα ¨αφεντικά¨ .
Και δεν θέτει επίσης ( με την επιφύλαξη της είδησης όπως την μετέφερε το ¨αστικό μ.μ.ε. ) σαν κεντρικό αίτημα τον συμψηφισμό των οφειλών της Ελλάδας με αυτά που μας χρωστά η Γερμανία , δεν ζητά δηλαδή τις Γερμανικές Επανορθώσεις , διότι δεν θεωρεί πως η Ελλάδα δέχεται καπιταλιστική οικονομική επίθεση  νέο-ιμπεριαλιστικής μορφής .
Για παράδειγμα στην συζήτηση το 2008 στο Κοινοβούλιο  για το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην αντίστοιχη εταιρεία του Γερμανικού δημοσίου ( Deutsche Telecom ) η κ. Παπαρήγα είχε δηλώσει πως :  ¨δεν μας ενδιαφέρει εάν ΟΤΕ ανήκει σε Έλληνες η Γερμανούς η ακόμα εάν είναι δημόσια η ιδιωτική επιχείρηση ( ! )  , αλλά το εάν υπάρχει καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης , η οποία θα απελευθερωθεί μόνο με την ¨Λαϊκή Εξουσία¨ ( όπως την φαντάζεται το Κ.Κ.Ε. μέσα από τις δικές του αναλύσεις … ) ! Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε πως η Γερμανική κατοχή της χώρας θα είναι μακριάς πνοής εάν ο αγώνας του ελληνικού λαού κρινόταν από τέτοιου είδους αγώνες ….

Και μια συμπλήρωση από το παρελθόν στα παραπάνω του Αλέξανδρου: 

9 Οκτωβρίου 1944(την Τρίτη που έρχεται η Μέρκελ είναι 9 Οκτωβρίου):
α) Οι Ναζί εκτελούν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες, μόλις τρείς ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.
β) Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρείς μέρες πρίν  από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα  6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου