Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα και η νεο-ελληνική...παράκρουση

"Η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Αθήνα με πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Θα γίνουν πολλαπλές διαδηλώσεις εναντίον της, που οργανώνονται από (κρατικοδίαιτα) κόμματα. Η Μέρκελ, έμμεσα, εκπροσωπεί την ''Τρόϊκα'', που θεωρείται υπεύθυνη γιά τα εξοντωτικά μέτρα εις βάρος των Ελλήνων. Την ''Τρόϊκα'' όμως την... κάλεσε στην Ελλάδα μία (δουλοπρεπής) ελληνική κυβέρνηση. Τα εξοντωτικά μέτρα (Μνημόνια 1,2) τα αποφάσισε μία (δουλοπρεπής) ελληνική κυβέρνηση και τα ψήφισε η (δουλοπρεπής) Βουλή των Ελλήνων. Τα νέα μέτρα που έρχονται, τα αποφασίζει η (δουλοπρεπής) ελληνική κυβέρνηση και θα τα ψηφίσει η (δουλοπρεπής) Βουλή των Ελλήνων. Συνηθίσαμε οι νεο-'Ελληνες να ''βαράμε το σαμάρι'', αλλά όχι τον... γάϊδαρο. Να μας φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι, αλλά εμείς -ως ευθυνόφοβοι- δεν φταίμε ποτέ.

Συνέλληνες στην πατρίδα, αντί να διαδηλώνετε, καλύτερα να πείτε ''ευχαριστώ'' στην κ. Μέρκελ, αφού γερμανικές ''μίζες'' συντήρησαν τόσα χρόνια τα κόμματά σας, της ''εξουσίας'' -δηλ. της μίζας, διαπλοκής, διαφθοράς, ατιμωρησίας, παραγραφής, ασυλίας- που ΕΣΕΙΣ ψηφίζετε 30 χρόνια. Δεν φταίει καμία Μέρκελ, όταν εσείς ως ''ιδιώτες'' (και όχι πολίτες), κάνατε τρόπο ζωής την διαπλοκή-διαφθορά, που κατάστρεψε την πατρίδα μας. Δεν φταίει καμία ''Τρόϊκα'', όταν ακόμα ανέχεστε τις πολιτικές-κομματικές συμμορίες, που -στο όνομά σας- λυμαίνονται γιά χρόνια την Ελλάδα."

Το παραπάνω κείμενο από την ηλεκτρονική εφημερίδα Καλάμι των ομογενών της Ν.Υ.
http://www.kalami.net/

 Στη συνέχεια από το real.gr:

“Συνεργασία σε ενέργεια και αποκρατικοποιήσεις 
Εκτός από την παροχή στήριξης η Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η ενέργεια και κυρίως τα φωτοβολταϊκά ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως την Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος θα ζητήσει να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος «Ήλιος». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Προβλέπει τη δημιουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας σε Γερμανία και Βόρεια Ευρώπη, με τα έσοδα να υπολογίζονται, βάσει των τιμών απορρόφησης που ισχύουν στη Γερμανία, σε 80 έως 100 δισ. για τα υπόλοιπα 25 χρόνια. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα εγκατασταθούν σε εκτάσεις επιφάνειας 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που θα παραχωρήσουν το Δημόσιο και οι δήμοι. Το κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 20 δισ. ευρώ και η ισχύς των φωτοβολταϊκών μονάδων σε 10 γιγαβάτ.
Επίσης, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας υπηρεσίας, καθώς οι Γερμανοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, τόσο για την αγορά επιχειρήσεων, όσο και εκτάσεων σε ελληνικά νησιά”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου