Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αναφορές και στην Ελλάδα στο μανιφέστο του Μπρέιβικ

Η παρανοϊκή ιδεολογική δικαιολόγηση της σφαγής 93 Νορβηγών πολιτών -στο Όσλο και στο γειτονικό νησάκι -από το δράστη Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, τονίζει ακόμη περισσότερο την απειλή πλήρους εκτροχιασμού που έχει η σταθερή ενίσχυση της άκρας Δεξιάς, κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρώπης . Με κίνητρο την «αγάπη του για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», για να αποτρέψει την «ιδεολογική αυτοκτονία» της Ευρώπης και για να προωθήσει το μανιφέστο του με τίτλο «2083 - Μια ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας» και να «αφυπνίσει τους Ευρωπαίους» σε αυτό που θεωρεί «ισλαμο-μαρξιστική συνωμοσία» για την υποδούλωση της Ευρώπης στο Ισλάμ, ο δράστης δηλώνει ότι η σφαγή ήταν απλώς «απαραίτητη».
Αναφορές και στην Ελλάδα περιέχει το μανιφέστο του. Ο Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ σε κάποιο σημείο κάνει αναφορές στο Θουκυδίδη. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Νέου Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών που αναφέρεται ότι ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Στα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται δυο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος αλλά και ο ίδιος.
Ο Μπρέιβικ καλεί μάλιστα τις οργανώσεις ανά τον κόσμο που μοιράζονται μαζί του κάποιες κοινές αρχές, να «στρατολογήσουν και να ισχυροποιήσουν δυνάμεις, για να φτάσουν σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης». Για το σκοπό αυτό, καλεί στην Ελλάδα, τα ακόλουθα κόμματα και οργανώσεις:
• Ελληνικό Μέτωπο
• Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό
• Πατριωτική Συμμαχία
• Χρυσή Αυγή
• Περιοδικό Αντεπίθεση-Μέτωπο Νεολαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου