Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

στη μουσική απόλαυση, δε χωράνε μνημόνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«…στη μουσική απόλαυση, δε χωράνε μνημόνια…»

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Βλασίου Πηλίου διοργανώνει συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στην περιοχή "Καρδαρά", το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 21.30
Οι δραστηριότητες του Συλλόγου,ο οποίος ιδρύθηκε το 1983, περιλαμβάνουν ομάδες αιμοδοσίας, χορού, δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, κλπ.
Τα 4 τελευταία χρόνια λειτουργεί εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας ,με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 ατόμων, που σε καθημερινή βάση κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών φροντίζουν για την πρόληψη πυρκαγιών στο χωριό και στη γύρω περιοχή.Από φέτος διαθέτει και πυροσβεστικό όχημα.
Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι αφενος μεν η προβολή του χωριού μας και αφετέρου η ενίσχυση των παραπάνω δραστηριοτήτων(κατασκευή πυροφυλακίου, στέγαστρο πυροσβεστικού οχήματος, αναπαλαίωση κτιρίου του Συλλόγου)
Δέκα μουσικοί και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούριο δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός» όπως και κάποια «παραμελημένα» που… βρίσκουν τη θέση τους, θα βάλουν τα δυνατά τους στα μουσικά νυχτέρια αυτού του καλοκαιριού. Έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες με αυτοσχεδιαστική διάθεση σε πολλά μουσικά είδη, ο Θανάσης σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δε χωράνε μνημόνια.
Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη
Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Κώστας Παντέλης - ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Χανιώτης - μπουζούκι, τραγούδι
Μάκης Μπουκάλης - ακουστικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας - τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης - κλαρίνο
Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας - Μάκης Πελοπίδας
Φωτισμός : Χρήστος Λαζαρίδης – Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής : Κλεάνθης Καραπιπέρης
Τιμή εισιτηρίου: 15,-€,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Βλασίου,τηλ. 24280. 86880 (14:00 - 22:00)
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
ΒΟΛΟΣ
• Πράσινη αγορά, Γαλλίας & Κουταρέλια
• Δισκοπωλείο Classic, Ερμού 187
• Βιβλιοπωλείο Subway, Π. Μελά 32
ΛΑΡΙΣΑ
• Βιβλιοπωλείο Νέα Σκάλα Μανδηλαρά 9
Σας περιμένουμε να απολαύσουμε όλοι μαζί τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου