Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Σκουριές: Το κίνημα ανέδειξε τον υποψήφιο Δήμαρχο



 Για τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη ψήφισαν την Κυριακή οι κάτοικοι της περιοχής. Στόχος είναι η ανάδειξη του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ως βασικού πολιτικού πλαισίου και η υποστήριξη ενός υποψηφίου και μιας δημοτικής κίνησης που στις επερχόμενες τοπικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί με την παρούσα δημοτική αρχή του Χρ. Πάχτα που στηρίζει τις δραστηριότητες της El Dorado.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή, καθώς ψήφισαν πάνω από 3.000 κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αριστοτέλη, όπως αναφέρει το AlterThess. Κάλπες είχαν στηθεί σε Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ιερισσό, Ουρανούπολη, Μ. Παναγιά και Αρναία. Στη διαδικασία είχαν το δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εγγεγραμμένοι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη και όσοι μεταδημότευσαν δείχνοντας την αίτηση της μεταδημότευσής τους.

Τα τρία πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα ήταν οι Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ, Γιάννη Μίχος, οικονομολόγος και επιχειρηματίας και Χαράλαμπος Λαζαρίδης, καθηγητής στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Πρώτος αναδείχτηκε ο Γιάννης Μίχος με 1821 ψήφους, δεύτερος ο Κυριάκος Παναγιωτόπουλος με 998 ψήφους και τρίτος ο Χαράλαμπος Λαζαρίδης με 172 ψήφους. Τα λευκά - άκυρα ήταν 34.Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα.

Και οι τρεις συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ενώ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν από οποιαδήποτε θέση στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων και στην εκλογική νίκη του ψηφοδελτίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», της δημοτικής κίνησης που θα εκπροσωπήσει το αντιμεταλλευτικό μπλοκ στις επερχομενες δημοτικές εκλογές.
«Για βαθιά δημοκρατική διαδικασία που αποτελεί μοχλό για την τελική νίκη του κινήματος» έκανε λόγο στο ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο" ο Γ. Μίχος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου