Επιστροφή προς τα ... μπρος!

Επιστροφή προς τα ... μπρος!

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ
ΝΑ ΘΕΜΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΙΣΌΤΗΤΑΣ

Αποανάπτυξη-Τοπικοποίηση -Αυτονομία- Άμεση Δημοκρατία-Ομοσπονδιακός Κοινοτισμός

Τον Μάιο του 2020, μια ομάδα περισσότερων από 1.100 υποστηρικτών της «Αποανάπτυξης», υπέγραψε ένα μανιφέστο καλώντας τις κυβερνήσεις να αδράξουν την ευκαιρία και να στραφούν προς ένα «ριζικά διαφορετικό είδος κοινωνίας, αντί να προσπαθούν απεγνωσμένα να θέσουν ξανά σε λειτουργία την «καταστροφική ανάπτυξη». Η Συνδημία του κοροναϊού δείχνει ότι θα χρειασθεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, αν δεν θέλουμε να πάμε στην κατάρρευση! Ειδικά για την μετά-COVID Ελλάδα: Για να ξεφύγει η χώρα από τη μέγγενη των χρεών, από την φτωχοποίηση και το πολιτισμικό αδιέξοδο, καθώς και από την κατάθλιψη και την μεμψιμοιρία στην οποία έχει πέσει ο πληθυσμός της-ιδίως μετά το σοκ της πανδημίας και τον εγκλεισμό του στα σπίτια- θα χρειασθεί, μετά το πέρασμα της καταιγίδας, να αναπτερωθεί το ηθικό του μέσα από μια στροφή προς μια ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση . Εφαλτήρας μπορεί να γίνει ο αγροδιατροφικός τομέας και στη συνέχεια ο μεταποιητικός ένδυσης- υπόδησης, ο ενεργειακός και ο ήπιος ποιοτικός τουρισμός να την συμπληρώσουν. Είναι μια εναλλακτική στη σημερινή κυρίαρχη κατεύθυνση, που δεν χρειάζονται κεφάλαια, ξένες επενδύσεις, χωροταξικά σχέδια, υπερτοπικές συγκεντρώσεις, μεγαλεπήβολα και εξουθενωτικά μεγέθη και ρυθμούς. Η κατεύθυνση της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης -Αυτονομίας- Άμεσης Δημοκρατίας-Ομοσπονδιακού Κοινοτισμού θα μπορούσε να είναι η διέξοδος για την χώρα, στην μετά-COVID εποχή!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και με συνεργάτες του



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και με συνεργάτες του
Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, αντιπροσωπία εθελοντών του ιατρείου μας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με στενούς συνεργάτες του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και με τον ίδιο, για λίγα λεπτά.  Η συνάντηση με τους συνεργάτες του Υπουργού κράτησε για πάνω από 1 1/2 ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά θέματα που άπτονται της φροντίδας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και της δημόσιας υγείας.
Από πλευράς μας  τέθηκε το ζήτημα των ανασφάλιστων πολιτών και της πρόσβασής τους στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς σε ερώτηση μας εάν στο νέο σύστημα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΕΔΥ) προβλέπεται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών, η απάντηση ήταν αρνητική.
- Συζητήσαμε την περίπτωση καρκινοπαθή ασθενή μας που πρέπει να ολοκληρώσει την θεραπεία του και ήδη έχει  χρεωθεί ένα μεγάλο ποσό από το Νοσοκομείο και μας διαβεβαίωσαν ότι θα επιληφθούν σχετικά για αυτή την περίπτωση.
- Δεσμεύτηκαν πως θα καλύπτουν δωρεάν κάθε ανασφάλιστο ασθενής μας που χρήζει άμεσης νοσηλείας.
- Προτείναμε την σύσταση επιτροπής, αφού προηγουμένως στην ερώτηση μας εάν έχει συσταθεί παρόμοια επιτροπή η απάντηση τους ήταν αρνητική, από ειδικούς εμπειρογνώμονες, ώστε να μελετηθούν οι επιπτώσεις της έλλειψης συστηματικής ιατρικής φροντίδας σε χρόνιους ασθενείς όπως διαβητικούς κλπ.  σε κοινωνικό, ιατρικό αλλά και οικονομικό επίπεδο για την  χώρα.
-Συζητήσαμε το θέμα ασθενειών όπως ηπατίτιδα Β, Σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.λ.π καθώς και της δυνατότητας κάλυψης της φαρμακευτικής αγωγής αυτών των ασθενών και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.
-Συζητήσαμε το ζήτημα των αντικαρκινικών φαρμάκων και ζητήσαμε να υπάρξει συνέχιση της ροής φαρμάκων προς την ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία, που περιθάλπει εθελοντικά ανασφάλιστους πολίτες και μας διαβεβαίωσαν για αυτό.
Στο τέλος οι συνεργάτες του Υπουργού Υγείας ζήτησαν από το ΜΚΙΕ να  ετοιμάσει μια μελέτη για την υλοποίηση της πρόσβασης των ανασφάλιστων ασθενών στην δωρεάν δημόσια υγεία.  Η πρόταση αυτή όσο και δελεαστική να είναι για εμάς, και να προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε (έχουμε ήδη κάνει προτάσεις για τους ανασφάλιστους πολίτες από τον Μάρτιο του 2013 http://mki-ellinikou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8.html ) ουσιαστικά  αποτελεί ουτοπία να ζητείται από ένα Κοινωνικό Ιατρείο, ακόμα και εάν αυτό έχει 230 εθελοντές.  Το κοινωνικό ιατρείο αυτό που μπορεί  να κάνει,   πέρα από την πρωτοβάθμια εθελοντική φροντίδα, είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ευθύνες, και να προτείνει λύσεις. Οι μελέτες αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πριν ξεκινήσουν οι περικοπές. Η πορεία χωρίς σχέδιο αποτελεί πορεία  στα “τυφλά” με μόνη  μέριμνα την μείωση των δαπανών και χωρίς καμία συναίσθηση του κόστους που έχουν οι μειώσεις σε ανθρώπινες ζωές.
Κλείνοντας την συνάντηση, τονίσαμε ότι πολιτικά παιχνίδια δεν παίζουμε και ούτε πρόκειται να παίξουμε, όλα όσα καταγγέλλουμε είναι πλήρως τεκμηριωμένα και θα συνεχίσουμε να τα παρουσιάζουμε στην κοινωνία.
Για άλλη μια φορά θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή του Υπουργείου Υγείας στο δράμα που βιώνουν  ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και οι οποίοι δεν γίνεται να τους αντιμετωπίζει περιπτωσιολογικά.  Αντιθέτως θα πρέπει να ανοίξει όλο το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να σωθούν ζωές.
Ξεπερνάει κάθε λογική το να αγνοείς, ως Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανασφάλιστους πολίτες που έχουν μια λιγότερο σοβαρή πάθηση και μετά από λίγο καιρό να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα υγείας του που έχει επιδεινωθεί δραματικά και άρα θα κληθείς να πληρώσεις, ως κράτος, πολύ περισσότερα χρήματα, χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα να πάρεις τα χρήματα αυτά από ανθρώπους που είναι ήδη εξαθλιωμένοι.  Άρα η όποια αποσπασματική προσέγγιση γίνεται αυτή τη στιγμή, εκτός του ότι θα χαθούν ζωές συνανθρώπων μας, ακόμα και σε απόλυτους αριθμούς να το δει κάποιος τότε είναι προς το συμφέρον του προϋπολογισμού του κράτους να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι (γιατί εκεί μας έχουν φτάσει, να αναλογιζόμαστε εάν αξίζει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή ή όχι).
Είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας να δώσει άμεση λύση στο δράμα που βιώνουν πάνω από 3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου